Nem tudom, că suntem proști

Scandalul care pute a prostie naționalistă și manipulare cu micii maghiari de la Kaufland s-a dovedit a fi exact ceea ce părea să fie: o făcătură la care cre(ș)tinopații patrioți au pus botul cu mare veselie. Autorul? Un troll cunoscut din Cluj. Un nemernic și-un jegos, după părerea mea, dar probabil și după a lui. Pentru că omul nu pretinde că spune vreodată adevărul sau că e vreo instanță morală, cu atât mai puțin că produsele lui ar avea calitate jurnalistică. Nu-l interesează asta. Vrea doar trafic și scandal, iar asta i-a ieșit de minune,  mulțumită faptului că trăim într-o țară plină de proști.

Dar să detaliem faptele. Vlogărul (ăsta e un blogăr care nu știe să scrie, așa că se filmează și postează video-uri) și-a pus în cap să facă un material despre cât de nașpa sunt tratați românii în secuime. Fapt ireal, vă vor confirma românii care trăiesc acolo și care se înțeleg cu absolut toată lumea pe românește, dar ce mai contează, pentru că nu suntem genul care să lăsăm adevărul să ne strice o știre bună.

Zis și filmat. La ora 9:27, cu jumătate de oră înainte să se deschidă ”micăria” lui Kaufland din Odorheiu Secuiesc, vlogărul se duce la doamna care se pregătea de deschidere și-i cere trei mici. Doamna îi explică (așa cum s-a priceput și ea, că vorbea prost română, ce-i drept) că magazinul se deschide la ora 10. La ora 9:35, vlogărul vine iar, cu aceeași cerere, și i se dă același răspuns. Să mai aștepte 25 de minute, până când se deschide. Nici una dintre aceste prime două interacțiuni dintre vlogăr și vânzătoarea de la Kaufland nu apare pe filmarea primului, bineînțeles. Apare doar a treia, filmată la 9:47, când vânzătoarea, deja agasată, ca să nu zic chiar hărțuită, nu-i mai răspunde, văzând și că e filmată ostentativ, ci bombăne ceva în maghiară. Nu o înjurătură, asta clar. Dar omul care nu știe maghiară (recunoaște chiar el asta) conchide rapid: ”m-ați înjurat”. Asta ar fi trebuit să fie suficient ca să se prindă românașii că e vorba de o manipulare ordinară, dar nu, n-a fost neam să te-nțelegi cu neamul.

Ulterior, niște pesediști urât mirositori care conduc OPC Brașov s-au autosesizat, ca să-și mai facă niște imagine la cretinii care îi votează, și au dat și o amendă. Nu pentru că s-au dus personal acolo și-ar fi fost tratați la fel, cum (din nou) fals s-a insinuat, ci pentru că au văzut imaginile și au dat amenda pe baza lor.

Cam asta e România, deci: milioane de oameni duși de nas de o manipulare grosolană și evidentă, un scandal creat artificial și care nu face bine absolut nimănui. Ah, stați. Face bine cuiva. Face bine PSD-ului, care cu asta a mai acoperit niște evenimente atât de scandaloase încât chiar ar fi trebuit să țină primele pagini. Ce ziceți de Burcea de la CNAS, de pildă? Presupun că nimic, pentru că, foarte probabil, nici măcar nu știți despre ce e vorba... Instrumentul de propagandă PSD și-a făcut iarăși treaba.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: