Nemţii înfiinţează fabrică de brichetare la Motru

O fabrică de brichetare a cărbunelui va fi înfiinţată la Motru. Nu este vorba de investiţia CE Oltenia de la Lupoaia, blocată din motive necunoscute, ci de investiţia unor afacerişti nemţi în satul Horăşti. Aceştia încearcă în această perioadă să obţină avizele necesare pentru amplasarea şi montarea utilajelor pentru producerea brichetelor din cărbune.

Conform autorităţilor locale din Motru, investiţia se realizează în satul Horăşti apartenent municipiului, pe amplasamentul fostei fabrici de cherestea deţinută în trecut de nişte afacerişti turci. Cei care vor să realizeze investiţia pentru brichetarea cărbunelui ar fi chiar patronii nemţi care deţin de ani buni la Leurda o microcarieră de cărbune, spune primarul Dorin Hanu. Aceştia au înfiinţat anul acesta firma SC Carbobric 2015 SRL, pentru realizarea acestei investiţii. „Administrator este Constantin Adrian, cel care deţine şi microcariera de la Leurda şi a închiriat un teren privat de la Ion Florea din satul Horăşti. Microcariera o deţin nişte nemţi. Ei probabil vor să facă desfacere de brichete la Horăşti, vor să aibă o continuitate în actul de producţie. Microcariera este de câţiva ani funcţională, dar ei la ora actuală nu au desfacere. Au cumpărat foarte mult teren acolo. Am şi câştigat procesul cu ei, cu taxa de excavare, au să ne plătească circa 900.000 lei pentru microcariera aceasta şi hotărârea este definitivă, noi am dat pentru executare acum”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Societatea Carbobric 2015 SRL a solicitat în luna mai la primăria Motru autorizaţie pentru noua investiţie, dar şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj pentru obţinerea autorizaţiei de mediu în vederea amplasării şi montării utilajelor pentru producerea brichetelor de cărbune.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: