Neobişnuit pentru noiembrie: Pădurile sunt pline de ciuperci

Este luna noiembrie, dar pădurile din Gorj sunt pline de ciuperci. Pentru că vremea a fost caldă, iar din când în când a mai şi plouat, ciupercile au răsărit, iar gorjenii au profitat la maxim de acest lucru. Oamenii au luat la picior pădurile şi după ce şi-au oprit pentru consumul personal, restul ciupercilor au fost comercializate dar la preţuri mult mai mari decât în sezon.

Pentru că nu au mai avut de muncă prin gospodării, gorjenii au luat la pas pădurile din diferite zone să caute ciuperci. „Parcă s-a schimbat lumea. Am auzit că au ieşit ciupercile şi ne-am dus şi noi prin pădure. Nu ne-a venit să credem când am văzut că e plin de mânătărci şi bureţi iuţi, cum le spunem noi. Aşa ceva eu nu am mai văzut. Vremea lor e august-septembrie, dar în noiembrie nu am găsit de când mă ştiu şi am şi eu o vârstă. Sunt foarte sănătoase şi gustoase, ca cele de munte. Eu am luat, am mâncat şi am pus şi la borcane. Am toată iarna acum“, a povestit Adriana Ionescu.

Cei care nu consumă ciuperci au profitat de acest lucru pentru a face rost de bani. Preţurile la care se comercializează ciupercile sunt mult mai mari decât în vară. „Sunt foarte multe ciuperci, în zona noastră la Ţicleni. Un cetăţean a strâns ieri 20 de kilograme de ciuperci şi toate de calitatea 1 şi sunt foarte sănătoase. Vreau să vă spun că preţul de vânzare este între 17 şi 20 de lei, aproape dublu faţă de sezon. Cetăţeanul respectiv le- vândut. Vă daţi seama că a făcut 400 de lei într-o singură zi. Păi nici un ministru nu câştigă atât pe zi. Este chiar o afacere în această perioadă“, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: