Neplata amenzilor obligă târgujienii la muncă în folosul comunităţii

Douăzeci de târgujieni ar putea presta muncă în folosul comunităţii pentru că nu şi-au plătit amenzile. Acest lucru a fost hotărât prin lege încă din 2009 astfel că, în acest moment la Direcţia de Taxe şi Impozite figurează deja 20 de astfel de dosare care s-au ales cu amenzi de la începutul anului şi până acum şi nu le-au achitat.

Gorjenii care nu au bani să-şi achite amenzile către Direcţia de Taxe şi Impozite pot fi obligaţi de primărie să presteze muncă în folosul comunităţii chiar şi fără acordul lor. „Decizia de a-i obliga să facă muncă în folosul comunităţii cu sau fără acordul lor a fost a Curţii Constituţionale din decembrie 2008 însă legea a fost aprobată abia în toamna lui 2009. Pentru anul 2010 avem deja 20 de dosare cu persoane care au amenzi de achitat dar care nu au niciun fel de venit şi nici bunuri. Noi îi putem da pentru a face muncă în folosul comunităţii însă procedura este destul de greoaie pentru că noi, după ce facem toată documentaţia o trimitem la organele care au dat amenda şi de acolo este treaba lor să obţină hotărâre judecătorească prin care îl obligă la muncă pentru comunitate fie că vrea sau nu”, a declarat Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu. Mai mult decât atât, reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite spun că munca le este îngreunată şi de faptul că dacă o astfel de persoană are mai multe amenzi trebuie făcut dosar pentru fiecare amendă în parte. „Sunt amenzi date pe teritoriul altor judeţe şi noi trebuie să facem pentru fiecare în parte, sunt foarte multe hârtii de făcut şi de cele mai multe ori nu dăm de această persoană”, a declarat Mariana Budulan.

Munca pe care o vor presta se stabileşte de către reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu şi cuprinde mai ales treburi de gospodărire comunală cum ar fi măturatul trotuarelor, curăţenie stradală, vopsire.

Valentin Cîrstoiu este unul dintre gorjenii care riscă să presteze muncă în folosul comunităţii pentru că are în acest moment peste 80 de amenzi şi nu are niciun venit sau bun material. „Nici nu prea avem de unde să-l luăm dar uitaţi câte hârtii am aici, câte un dosar la fiecare amendă”, a declarat Mariana Budulan.

Anul trecut, organele care au dat amenda au obţinut 10 hotărâri judecătoreşti şi mai mult de jumătate dintre ei au şi efectuat munca în folosul comunităţii. O singură persoană din cei 10 a făcut recurs.  

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: