O mie de cereri de angajare la UM Sadu

O mie de persoane se bat pentru cele 26 de locuri de muncă la Uzina Mecanică Sadu. Directorul general al Uzinei Mecanice Sadu, Gheorghe Boian,  a declarat că unitatea are foarte mult de lucru şi trebuie forţă de muncă. Acesta a mai spus că a realizat un proiect ce a fost depus la Ministerul Economiei iar planul ar putea duce la construirea unui nou parc industrial şi chiar la asocierea cu o firmă din Spania. Proiectul este depus din luna iunie la Minister şi este foarte posibil ca vineri să afle răspunsul acestora. Între timp, discuţiile cu firma spaniolă continuă, aceştia urmând să-şi dea acordul sau să respingă propunerea unităţii din Târgu-Jiu în martie.

Directorul general al unităţii, Gheorghe Boian, a spus că prin acest proiect unitatea ar scăpa de „două mari belele“, achitarea datoriilor restante dar şi de grija pentru o suprafaţă mult prea mare pe care o deţin şi din care nu folosesc decât 40%.

„Proiectul pleacă de la o analiză a unităţii şi am constatat că avem două belele mari, ca să e spun aşa. Suprafaţa mare pe care o deţinem şi din care nu folosim decât 40% din activele deţinute şi datoriile mai vechi. Externalizarea diferenţei de suprafaţă ne-ar putea ajuta să scăpăm de datorie. Fie construim un nou parc fie extindem parcul Sadu 2. Acum trebuie să vedem, să avem nişte discuţii cu Consiliul Judeţean dar şi cu primăria Sadu“, a spus Boian.

Directorul a mai spus că sunt în discuţii cu o firmă spaniolă de profil, care se află în primele trei firmele de acest gen şi aşteaptă răspunsul acestora cu care să facă produse specifice mineritului care să fie exportate în toată Europa. 

Absolvenţii de facultate se bat pe locurile muncitorilor

Acesta a adăugat că unitatea are datorii de circa 1000 de miliarde ce reprezintă plăţi neefectuate la Casa de Asigurări de Sănătate pe vremea când uzina avea 7000 de angajaţi. În acest moment, numărul angajaţilor uzine se ridică la aproape o mie. 

Uzina Mecanică Sadu face în ciudă crizei economice şi face angajări. Aşadar, potrivit directorului general al unităţii, Gheorghe Boian, vor fi angajate în perioada următoare 26 de persoane.  Acesta a mărturisit că va fi foarte greu să aleagă acele persoane pentru că au fost depuse aproape o mie de cereri de angajare. Foarte multe însă, vor fi anulate pentru că nu au nicio calificare în domeniu. Acesta a mai spus că sunt sute de persoane cu studii superioare care au depus cerere pentru un post de muncitor.

Numărul cererilor de angajare nu a uimit pe nimeni judecând după disponibilizările făcute în ultima vreme. Chiar dacă perioada de încadrare în muncă de doar 6 luni, sute de gorjeni speră să prindă un loc. Potrivit directorului Gheorghe Boian, este pus la bătaie şi un post de jurist pentru care se bat o sută de persoane.

„Avem aproape o mie de cereri. Angajăm 25 de muncitori şi un jurist. Avem foarte mulţi absolvenţi de mediu, psihologie şi altele acre au depus cerere. Vă daţi seama că acestea oricum nu le vom lua în seamă pentru că domeniul în care facem angajări nu este unul tocmai cunoscut. Vor fi probe practice şi teoretice pentru a o selecţie cât mai corectă“, a spus Boian.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: