Neplătiţi, angajaţii Primăriei Stănești intră în concedii ori pleacă în străinătate

Pentru că nu și-au mai primit salariile de câteva luni, angajaţii de la Primăria Stănești nu mai au nici poftă de muncă. Mulţi au decis să intre în concedii de odihnă sau medicale. Sunt și salariaţi care au renunţat deja la locul de muncă de la primărie și caută un trai mai bun chiar peste hotare. Îl plus, localnicii stau cu gunoiul la poartă de două luni pentru că primăria nu a mai avut bani să plătească facturile.

Lucrurile nu s-au schimbat deloc la Primăria Stănești. Angajaţii abia au primit salariu pentru luna iulie. În continuare, bugetul instituţiei este văduvit, iar mulţi dintre angajaţi și-au luat liber ori pleacă de la primărie pentru că nu pot munci fără să fie plătiţi. „Sunt oameni care au ajuns la capătul răbdării. Au familii, au copii. Vine iarna. Sunt probleme. Ce putem să facem? Nu au apărut probleme după măririle salariale pentru că noi încă nu am luat niciun salariu mărit. Noi am început să avem aceste probleme înainte de a beneficia de salarii mai mari”, susţine Dumitru Apostu, angajat în cadrul primăriei.

„Unii s-au și îmbolnăvit!”

Primarul Ștefan Blideanu a căutat sprijin la autorităţile judeţene și la Guvern. Toate speranţele se pun într-o rectificare bugetară. „Este un băiat care vrea să intre în concediu fără plată. Avem și în concediu medical, și de odihnă. Unii dintre salariaţi s-au și îmbolnăvit. Sunt diverse diagnostice. Sunt necazuri. Forţa de muncă la primărie a fost diminuată. A scăzut și interesul oamenilor. Dacă nu îi plătești, normal că scade și interesul”, explică primarul Ștefan Blideanu.

Gunoiul, la porţile oamenilor de două luni

Nici facturile pentru utilităţi nu sunt plătite la zi în Stănești. După ce primăria a fost bombardată cu notificări de debranșare de la energia electrică, de două luni, gunoiul nu mai este ridicat de la porţile oamenilor. „Nu mai au răbdare nici salariaţii. Ajunseseră la trei luni neplătite. Am achitat luna trecută iunie, acum am dat salariile pe iulie. Avem probleme în comună. Gunoiul nu a mai fost ridicat de două luni. Oamenii se plâng deja din cauza mirosurilor. Datoria este undeva în jurul a 150 de milioane de lei (n.r. vechi). Dacă depăşim trei săptămâni și nu plătim, nouă nu ne ridică gunoiul. Au fost probleme și cu iluminatul public, dar am reușit să achit. E vina noastră pentru că ne-am permis lucrări peste puterea noastră. Dacă asfaltarea nu se făcea, nici atunci nu era bine. Am plătit 15 miliarde de lei vechi”, mai susţine primarul.

Vizualizări: 1,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: