Nepotul lui Potârcă, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Toma Potârcă, nepotul lui Ninel Potârcă, și Mihai Ilarie au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru o serie de infracțiuni printre care și cea de spălare de bani. Informaţia a fost confirmată la Radio Târgu Jiu de Livia Săplăcan, purtător de cuvânt la DNA Craiova.

Toma Potârcă a mai avut probleme cu legea, el fiind chiar reținut, alături de unchiul său Ninel Potârcă, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală, însă la vremea respectivă, magistrații Tribunalului Gorj au decis să-i elibereze pe cei doi. Acum, Toma Potârcă va fi judecat de Tribunalul București, într-un dosar în care au fost trimise în judecată și mai multe persoane din conducerea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în anul 2009, inculpaţii Răduţ Monica, Mocanu Adrian Răzvan, Vasilescu Mihaela, Goicea Doiniţa, persoane din conducerea Institutului, au constituit o asociere având ca scop direcţionarea frauduloasă unor sume de bani destinate achiziţiilor publice, din fondurile Institutului către societăţi clientelare, printre care se află și  două firme din Tg-Jiu. Prin urmare, în perioada septembrie 2009 – martie 2010, o serie de achiziţii de bunuri şi servicii, precum şi decontarea acestora, s-au efectuat cu încălcarea dispoziţiilor legale. O mare parte a contractelor de achiziţii erau intermediate de Cucu Mihai care înlesnea ofertanţilor încheierea contractelor şi direcţionarea unei anumite sume de bani către SC MILARPROD SRL Tg. Jiu. Această firmă are sediul în strada Meteor, are drept obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate iar administrator este gorjeanul Mihai Ilarie.  Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat că gorjeanul va fi judecat pentru mai multe infracțiuni din care unele în formă continuată.

Pentru aceleași infracțiuni va răspunde în fața legii și  Toma Potârcă, reprezentant al SC ROBYADELIN COMPANY SRL Tg. Jiu,  societate implicată în afacerile oneroase de la Institutul Nasta, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DNA.

PREJUDICIU

Anchetatorii au precizat că prejudiciul cauzat Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” prin activitatea inculpaţilor, depășește 2.600.000 de lei. Dosarul a fost înaintat de procurorii anticorupție  spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: