Nereguli la un depozit de lemne din Gorj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Ocolului Silvic Târgu Jiu, au desfășurat, pe 15 septembrie, o acțiune pe raza comunei Peștișani, pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților privind exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Cu această ocazie s-a constat faptul că administratorul unei societăți comerciale a desfășurat activități de exploatare a masei lemnoase de pe picior în afara termenului prevăzut în autorizația de exploatare.

Totodată, în urma efectuării unui control la depozitul de material lemnos, s-a constatat că agentul economic a expediat în vederea comercializării cantitatea de aproximativ 50 mc material lemnos, esență fag, fără documente legale de proveniență.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de agentul economic, cu amendă în valoare de 21.000 lei, conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii au luat măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

Vizualizări: 2,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: