Nevasta lui Ponta, pe loc eligibil la europarlamentare

Social-democraţii gorjeni vor trebui şi primăvara aceasta să muncească electoral pentru soţii Ponta, numai că de data aceasta beneficiarul voturilor PSD din judeţ nu va fi „deputatul de Gorj”, ci soţia actualului ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Daciana Sârbu este în cărţi pentru un nou mandat la Bruxelles, un mandat care, de data aceasta nu va mai fi de doi ani. Social-democraţii nu şi-au finalizat lista electorală, dar au dat de înţeles că se vor baza în continuare pe mulţi dintre actualii europarlamentari ai partidului. Astfel, şeful DAE, Vasile Puşcaş, alături de Adrian Severin, Ioan Mircea Paşcu, Aristide Roibu, Victor Negrescu, Daciana Sârbu, Adriana Ţicău, Rovana Plumb s-ar putea regăsi pe locurile considerate eligibile ale listei PSD pentru euroalegeri, după cum au declarat surse din partid.

Puşcaş ar avea şi acceptul conducerii partidului pentru candidatura sa, sus’in surse din PSD. Aceleaşi surse au mai afirmat că actualul trezorier al PSD, Aristide Roibu, şi-a manifestat intenţia, în unele discuţii cu liderii partidului, de a candida pentru Parlamentul European. PSD apreciază că poate considera ca sigure 11 mandate de europarlamentari, încă unul sau două putând reveni social-democraţilor în funcţie de procentele care vor fi redistribuite. Pentru celelalte poziţii considerate eligibile vor concura Victor Boştinaru, Gabriela Creţu, Corina Creţu, Şerban Nicolae şi, eventual, Dan Mihalache, cu precizarea că dacă una dintre aceste poziţii va fi obţinută de Corina Creţu, Şerban Nicolae va figura pe o poziţie considerată neeligibilă şi invers. PSD a fixat data de 25 martie pentru stabilirea listei de candidaţi pentru Parlamentul European, organizaţiile judeţene trebuind să trimită la Secretariatul General propunerile de candidaţi până pe 16 martie.

PSD Gorj nu a făcut cunoscut deocamdată dacă are vreun candidat propriu la euroalegeri, PDL comunicând că la nivel de judeţ îl susţine pe Marcel Hoară. De asemenea, liberalii au precizat că merg pe mâna lui Cristian Buşoi, actual europarlamentar, originar din Mehedinţi şi bun prieten cu Dan Ilie Morega în ultima vreme.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: