Nevasta popii, agent electoral PNL la Turburea

La Turburea şi preotul şi preoteasa din comnuă s-au trasformat în agenţi electorali pe ultima sută de metri înainte de turul doi al alegerilor de duminică. Cei doi s-au pus în slujba Partidului Naţional Liberal şi au uitat că îl slujesc pe Dumnezeu! Liberalii n-au rămas nici ei datori, fiecare biserică primind acum câte 10 scaune galbene, aşa, cadou, de la deputatul Morega, care nu are nicio legătură cu colegiul respectiv.

 Preoteasa, Maria Costescu, este învăţătoare şi este colegă cu Daniela Ursulescu. Şcoala de la Turburea de Sus a fost desfiinţată de fostul primar Daniel Ursulescu, pentru ca preoteasa să predea la şcoala din centrul localităţii. Preoteasa recunoaşte că însoţeşte candidata PNL în campanie, dar susţine că la slujba de duminică preotul a îndemnat cetăţenii doar să meargă la vot, nu şi cu cine să voteze. Deşi protopoul Marin Pigulea, de la Protoeria Filiaşi spune că a atenţionat preotul din comuna Turburea să nu se implice în campania electorală, acest lucru nu pare să conteze pentru faţa bisericească. Preoteasa, Maria Costescu, spune că soţul său, preotul Ion Costescu, „are şi el opţiunile sale, ca orice cetăţean“, atunci când vine vorba de alegeri. „Aveţi dumneavoastră ceva împotrivă? Nu a mers în campanie, dar preotul are şi el o opţiune ca orice cetăţean. Părintele are şi el convingerile sale personale”, spune vizibil deranjată preoteasa. 
 
 Campanie în biserică

 Întrebată dacă în biserica s-a vorbit de alegeri preoteasa spune că la sfârşitul slujbei, la predică, preotul obişnuieşte sa facă legătura cu realitatea zilei, deci şi la slujba de duminică s-a vorbit de alegeri. „Părintele obişnuieşte ca la sfârşitul slujbei să ţină o predică. De fiecare dată el face legătura cu realitatea zilei în care trăim. Bineînţeles că a vorbit şi de alegeri, a îndemat lumea să meargă la vot că toţi suntem cetăţeni ai localităţii Turburea“. 
 Vizibil iritată de întrebările legate de implicarea preotului în campania electorală, Maria Costescu nu înţelege de ce ziariştii sunt interesaţi dacă popa face politică. „Aveţi dumneavoastră această calitate să mă întrebaţi? Că eu nu ştiu. Nu înţeleg de ce mă întrebaţi lucru acesta“. Preoteasa vrea să fie luată la întrebări de superiorii preotului, care, spune ea, ştiu ce se întâmplă şi îl susţin. "Mai potrivit mi s-ar părea dacă l-aţi întreba pe părintele ierarhic superior. Pe scară ierarhică. Mi s-ar părea mai potrivit să îl întrebe pe dumnealui. Care nu e nici străin de situaţia noastră de aici şi este şi alături de noi“, spune Maria Costescu. 
 Protopopul Marin Pigulea, de la Protoeria Filiaşi, spune că preotului din localitate i s-a interzis să se implice în campania electorală din comună. „Eu le-am interzis categoric să facă campanie. Nu ştiu în ce măsură dânsul nu a ascultat. Eu le-am dat şi scris că nu au voie să facă lucrul acesta“, spune Marin Pigulea.  

 Agent electoral în sutană

 Preoteasa din Turburea s-a trasformat zilele acestea în agent electoral al candidatei PNL pentru Primăria Turburea. Maria Costescu spune că a sfătuit locuitorii din Turburea să o voteze pe Daniela Ursulescu. „Eu personal, le-am spus pe cine să voteze, dar nu la slujbă. În cercuri mici i-am sfătuit să o voteze pe doamna Ursulescu“. Preoteasa a putut fi văzută în campania electorală alături de Daniela Ursulescu. „Sunt colegă cu doamna Ursulescu, o cunosc de foarte mulţi ani şi m-a determinat prin prezenţa dânsei pe care a avut-o în mijlocul nostru să îi împărtăşesc gândurile şi sentimentele şi să o însoţesc şi la această campanie“, spune preoteasa din Turburea.  

Serviciu contra serviciu

 Ion Bârcă, candidatul democrat-liberal pentru primăria Turburea spune că fostul primar Daniel Ursulescu a ales să desfiinţeze Şcoala de la Turburea de Sus pentru ca preoteasa să predea la şcoala din centrul localităţii. „Cum fostul primar a făcut un favor preotesei, acum aceasta îi răsplăteşte gestul ajutând-o pe Daniela Ursulescu în campania electorală”, susţine Bârcă, duminica viitoare fiind confruntarea finală dintre cei doi.

 Scaune liberale pentru bisericile din Turburea!

 Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, a donat cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale 44 de scaune pentru lăcaşele de cult din Turburea. Donaţia facută de Morega este acum răspătită de preoteasa din comună care munceşte cu sârg la campania Danielei Ursulescu. Sfântul Morega de la Padeş a adus 44 de scaune la bisericile din Turburea. Donaţia a fost făcută, după cum susţine preoteasa Maria Costescu, chiar de Morega. Şi ca nu cumva enoriaşii şi preotul să uite cine le-a adus scaunele, Morega a avut grijă ca pe fiecare scaun să fie scris numele lui. „Am primit 44 de scaune din partea Partidului Naţional Liberal. Le-am împărţit, câte zece la fiecare biserică din localitate. Scaunele au fost donate în amintirea domnului primar Ursulescu care a decedat într-un accident rutier. Domnul Morega a fost cel care a adus scaunele. Scrie şi pe ele că au fost donate de domnul Morega“, spune preoteasa Maria Costescu. 
 Donaţia a fost făcută cu câteva zile înaintea ca Daniela Ursulescu să fie anunţată oficial candidata PNL pentru Turburea. Perioadă, în care liberalii se plângeau că celelalte formaţiuni politice nu o lasă pe Ursulescu să îi facă parestasul de 44 de zile soţului său. „Nu pot să vă spun o dată exactă când au fost aduse scaunele. Părintele are evidenţele. Cred că în perioada parestasului de 44 de zile de la moartea domnului Ursulescu au fost aduse“, a adăugat preoteasa din Turburea. 


Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: