Nevoie de personal la Ambulanţă

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj ar mai avea nevoie de personal medico-sanitar odată cu înființarea dispeceratului unic Ambulanță-ISU. Conducerea SJA Gorj a înaintat la Ministerul Sănătății o solicitare pentru suplimentarea numărului de personal, însă nu au primit niciun răspuns. În acest moment se lucrează la circuitele telefonice și cel mai probabil dispeceratul va deveni funcțional cu actualul personal, deși activitatea Serviciului de Ambulanță va avea de suferit.

Și la nivelul județului Gorj va funcționa în perioada următoare un dispecerat unic Ambulanță-ISU, chiar dacă acest lucru va da oarecum peste cap activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Cu acest dispecerat unic, medicul coordonator și un dispecer de la ambulanță vor fi în permanență în dispeceratul de la ISU, de unde vor fi coordonate ambulanțele și SMURD-ul la cazuri.

Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să lucreze după acest sistem. „Noi suntem pregătiți să lucrăm din orice moment prin dispeceratul unic. Acesta va fi la sediul ISU Gorj, de unde va fi coordonată activitatea salvărilor și a SMURD-ului de către medicul coordonator de la ambulanță, care va fi în acest dispecerat. Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți, însă cei de la ambulanță au ceva probleme cu lipsa de personal”, a declarat Liviu Dumitrașcu, inspector șef ISU Gorj.

Ambulanța a solicitat suplimentarea personalului

Activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj va avea de suferit din cauza acestui dispecerat unic, pentru că personalul este insuficient. „Noi am făcut o solicitare la Ministerul Sănătății pentru suplimentarea personalului. Am avut discuții și cu o firmă de telefonie pentru a face rețelele. Am mai avea nevoie de trei dispeceri, șapte asistenți și un medic. Nu am primit deocamdată niciun răspuns. Procedura de organizare a concursului va dura aproximativ 45 de zile și cred că o să dăm drumul la sistem până când o să angajăm”, a declarat Dan Vâlceanu, manager SJA Gorj. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: