Trăieşte cu spaima că va fi ucisă de fiu

O femeie din Gorj a reuşit să obţină ordin de protecţie împotriva propriului copil. Femeia, D.V., crede că fiul ei vrea să o omoare pentru a moşteni casa răposatului ei soţ. Femeia are martori că a fost ameninţată cu cuţitul, având şi SMS-uri de ameninţare primite. În baza acestor probe, instanţa din Târgu Jiu a stabilit ca tânărul să nu se apropie timp de şase luni la mai puţin de 50 de metri de mama lui.

Femeia a cerut ordinul de protecţie la sfârşitul lunii iunie, la Judecătoria Târgu Jiu. Aceasta a arătat în faţa instanţei că relaţia dintre ea şi fiul său s-a deteriorat după decesul soţului în 2014, întrucât fiul îşi doreşte casa în care ea locuieşte. Partajul succesoral a fost introdus în instanţă, dar acesta le va da ambilor dreptul la locuinţă.

Femeia susţine că fiul ei a fost diagnosticat cu „inversiune afectivă” faţă de mama sa de către un medic de specialitate, depunând şi acte medicale în acest sens. Bărbatul ar fi susţinut în acţiunile sale şi de nora femeii, care s-ar fi exprimat de maniera că „eu sunt cea mai vinovată pentru că am îndrăznit să cer partajarea averii mele şi a soţului meu”.

Mama agresată a mai spus în instanţă că a fost ameninţată în numeroase rânduri, atât direct, cât şi prin SMS. Se simte vulnerabilă pentru că locuieşte singură şi se teme că ameninţările vor fi puse în aplicare, neştiind dacă fiul său urmează sau nu tratamentul prescris de medicul psihiatru. Spune despre acesta că are ideea fixă de a o ucide pentru a putea intra în posesia averii.

Femeia a relatat instanţei unul din episoadele recente. Astfel, la data de 23.06.2018, în jurul orelor 12.30, în timp ce se afla în locuinţa sa, a venit fiul său, ca de obicei neanunţat şi pus pe scandal, şi i-a cerut să plece din casă şi să stea cu chirie în altă parte, să renunţe la casă în favoarea lui, că dacă nu „o omoară” şi „să-i dea banii” pe care i-a obţinut din vânzarea casei părinteşti. A mai povestit că, la un moment dat, a apărut cu un cuţit în faţa sa, în poziţie de atac, ea fugind, iar fiul a început să o alerge până în hol. În acel moment, din fericire, a apărut vecinul său de la ţară, B.A.L., care s-a speriat groaznic şi a fugit şi el la rândul lui, pentru că şi faţă de el a îndreptat cuţitul.

În baza acestor probe, instanţa a acceptat cererea femeii. Agresorul trebuie să păstreze timp de şase luni o distanţă de cel puţin 50 de metri faţă de mama lui şi de locuinţa acesteia, având interdicţie şi de a lua legătura cu ea prin telefon, SMS sau alte mijloace.

Vizualizări: 3,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: