Verdict în dosarul în care Ponta şi Bănicioiu au fost martori

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat luni verdictul final într-un dosar în care au fost audiaţi ca martori, atunci când procesul s-a desfăşurat la Târgu Jiu, inclusiv fostul premier Victor Ponta, dar şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Inculpatul din dosar pentru care cei doi parlamentari au trebuit să vină acum mai bine de un an la Tribunalul Gorj pentru a depune mărturie este Dănuţ Filipescu, un novăcean pe care procurorii DNA îl consideră un apropiat al fostului parlamentar Mugurel Surupăceanu. Anchetatorii spun că într-unul din dosarele care îl vizau pe fostul deputat, cel cu privire la vânzarea unui buldotanc spre Complexul Energetic Turceni, Filipescu ar fi minţit, susţinând că doar el a fost implicat în afacere, nu şi fostul politician. Numărul de telefon pe care procurorii l-au interceptat o bună perioadă de timp a fost însă folosit frecvent pentru convorbiri cu Ponta, cu Bănicioiu şi alţi foşti membri marcanţi ai PSD şi ai Guvernului, pe care, în mod normal, Filipescu nu avea de unde să îi cunoască.

La Târgu Jiu, inculpatul a primit anul trecut 2 ani de închisoare cu suspendare, acum pedeapsa fiind majorată de către magistraţii Curţii de Apel Craiova. Filipescu a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare, tot cu suspendare. Instanţa i-a impus lui Filipescu să respecte o serie de restricţii pe perioada termenului de supraveghere, dar şi să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Novaci.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: