Nici un gorjean la Parângul Night Challenge! Deocamdată!

Nici un iubitor al muntelui sau al sporturilor albe nu s-a înscris până la sfârșitul săptămânii trecute la cea de-a treia ediție a competiției intitulate ”Parângul Night Challenge”, programată să aibă loc pe 20 februarie în munții Parâng.

 Organizator este un sportiv din Petroșani, Avram Iancu, el fiind cel care a încercat în anii trecuți să fie primul român care traversează înot Canalul Mânecii. Bibliotecar de profesie, acesta a constatat cu mâhnire în suflet că la ediția din acest an nu există, deocamdată, nici un participant din Gorj. Nici la cele două ediții din anii trecuți gorjenii nu au excelat prin participare, competiția reușind să atragă până acum peste 130 de iubitori ai muntelui din zona de Vest a țării, Arad – Timișoara – Cluj, dar și din București și Brașov, brașovenii fiind câștigători ai competițiilor în 2015.

Participanții se pot înscrie în această perioadă contra unei taxe de 60 de lei, la fața locului, în ziua competiției taxa fiind mai mare cu 10 lei. Toți cei înscriși au de străbătut, pe schiuri sau alergând, o distanță de 4,5 km, noaptea, pe munte, diferența de nivel fiind de peste 1000 de metri. În anii trecuți toți participanții s-au declarat extrem de încântați de organizarea competiției și au promis că vor reveni și la edițiile viitoare, suma totală a premiilor ce se vor acorda în bani fiind de 5.500 de lei. Anul acesta organizatorul Avram Iancu anunță că o eventuală doborâre a recordului de 48 de minute stabilit de Robert Hajnal va fi recompensată cu o dublare a premiului de 500 de lei acordat pentru locul 1, participanții fiind astfel stimulați să depună și mai mult efort pentru a câștiga banii respectivi.

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: