Niciun curajos pentru şefia PDL Târgu Jiu

Cu doar trei zile înainte de a-şi alege şeful la organizaţia municipală, nimeni nu ştie încă cine va fi candidatul care, cu siguranţă va şi câştiga preşedinţia portocaliilor. Membrii de rând ai PDL Târgu Jiu privesc şi ei cu interes spre organizaţie pentru a vedea cine se riscă la o asemenea funcţie.

Alegerile sunt programate la sfârşitul acestei săptămâni şi sunt primele după cinci ani în care organizaţia a avut în fruntea sa mai mult preşedinţi interimari sau care nu au făcut mare lucru pentru a obţine nişte procente mai măricele. Democrat liberalii aşteaptă sfârşitul acestei zile în speranţa că se va anunţa, în sfârşit, un candidat pe care să îl voteze ca preşedinte şi căruia să i se adreseze ca atare. Până ieri la prânz nimeni nu a avut curajul să intre în cursa care îl va propulsa şi spre o candidatură la Primăria Târgu Jiu, aici fiind, de fapt, buba cea mare. Actualul primar al oraşului, Florin Cârciumaru, îşi conservă de vreo trei mandate procentele uriaşe şi, ca atare, cine candidează împotriva lui este o victimă sigură, adversarii pe care i-a învins dispărând de pe scena politică.

Termenul de depunere a candidaturilor este joi seara, delegaţii la alegerile de la PDL Târgu Jiu fiind chemaţi duminică să îşi aleagă preşedintele. În această seară este posibilă anunţarea unei candidaturi, surse din organizaţie dându-l ca posibil viitor preşedinte pe consilierul municipal Nicolae Daviţoiu, om de afaceri şi frate al fostului director general de la Complexul Energetic Rovinari, Gheorghe Leşu Daviţoiu. Cel din urmă a promovat pe post având susţinere din partea PSD Gorj, filiala fiind condusă de nimeni altul decât Florin Cârciumaru. Interesant este că şi fraţii Daviţoiu, dar şi Cârciumaru provin din aceeaşi localitate, Negomir, sunt cam de aceeaşi vârstă şi, în plus, sunt în foarte bune relaţii cu liderul sindical Marin Condescu, născut şi el, de asemenea, tot la Negomir. În acest context, o eventuală candidatură a lui Nicolae Daviţoiu nu ar face decât să îi întărească şi mai mult influenţa lui Condescu în sânul PDL Gorj, filiala avându-l deja la judeţ ca preşedinte interimar pe senatorul Ion Ruşeţ, iar ca prim-vicepreşedinte pe deputatul Severus Militaru. Ambii provin din sindicatele lui Condescu şi vor candida în tandem la alegerile programate peste trei săptămâni, deocamdată nefiind anunţată o altă candidatură care să le strice înţelegerile.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: