Militaru a bătut palma cu Ruşeţ

 „Domnul Ruşeţ şi cu mine vom face echipă. Eu candidez pentru prim-vicepreşedinte şi domnul Ruşeţ pentru preşedinte”, este declaraţia deputatului Militaru, care susţine că „sondajele făcute în interiorul partidului” stau la baza deciziei. Militaru susţine că şi deputatul Cosmin Popescu a fost de acord şi că decizia a fost luată împreună. Popescu nu a răspuns ieri la telefon pentru un punct de vedere.

Militaru şi-a anunţat decizia de a nu mai candida la şefia PDL în şedinţa CODA de la finele săptămânii trecute. Un blat despre care presa vorbeşte de câteva săptămâni, dar permanent infirmat de Militaru, a devenit ieri oficial. Conflictele din PDL Gorj par să se fi sfârşit după ce cei trei parlamentari au ajuns la un consens.

Severus Militaru şi Cosmin Popescu au decis să-l susţină pe Ion Ruşeţ. „Domnul Ruşeţ şi cu mine vom face echipă. Eu candidez pentru prim-vicepreşedinte şi domnul Ruşeţ pentru preşedinte. Este o chestiune pe care am stabilit-o noi, parlamentarii, domnul Cosmin Popescu, domnul Ruşeţ şi eu. A fost un sondaj de opinie în interiorul partidului şi s-a ajuns la concluzia că el are cele  mai multe şanse“, a declarat deputatul Severus Militaru.

Alegerile vor avea loc pe 19 martie, iar candidaturile pentru un post în Biroul Politic Judeţean se depun până pe 6 martie, iar pentru preşedinte până pe 12 martie.

Manţog, director de partid???

Militaru a mai spus că nu doreşte ca Ionel Manţog să iasă din rândurile pedeliştilor, motiv pentru care se gândesc la o „soluţie“ pentru acesta. După ce au căutat bine în statutul PDL, parlamentarii portocalii au descoperit că au o funcţie neocupată: cea de director de partid.

„Avem nevoie de dl Manţog, de expertiza dumnealui. Dl. Ruşeţ va lua legătura cu dl. Manţog şi vom încerca să găsim o soluţie. Există în statut o prevedere care permite numirea unui director de partid. Eu cred că i s-ar potrivi foarte bine, ar trebui să ţină legătura cu toţi, cu deconcentratele, s-ar ocupa de partea de organizare“, a spus Militaru. „Trebuie să găsim ceva pentru el pentru că până la urmă a făcut multe pentru partid şi este cel care ne-a condus“, a adăugat acesta.

Hoară: Nu cred în soluţii negociate

Ionel Manţog nu a dorit să comenteze. Marcel Hoară, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Industrială, nu a fost surprins de decizia celor doi însă a precizat că nu crede în soluţii negociate înaintea votului. „Eu nu cred în soluţii negociate înaintea votului. Eu merg pe drumul meu. Deocamdată mi-am arătat dorinţa de a candida pentru funcţia de secretar executiv la nivel naţional. Trebuie să fac o analiză, să văd dacă timpul îmi permite să fac tot ce-mi propun“, a spus Hoară. Cât despre ce i-a împins pe cei doi să bată palma, Hoară a spus „Ştiu eu cum se fac sondajele de opinie“.

„Lăsaţi-mă să cred că domnul Cosmin Popescu nu a fost de acord!”

Principalul opozant al lui Ruşeţ, primarul de Turburea, Ion Bârcă, susţine că a fost şocat de anunţul lui Militaru: „Ce să mai zic. M-a lăsat cu gura la o parte când am auzit decizia domnului Militaru, în ultima şedinţă CODA. A zis că vrea să ne spună ceva... că până pe 19 martie intră în silenzio stampa, nu mai dă nicio declaraţie, nu mai spune nimic de nimeni. Apoi a zis. Domne, într-adevăr am bătut palma cu dl Ruşeţ. Am rămas perplex“.

Bârcă nu crede că deputatul Cosmin Popescu a făcut parte din această înţelegere: „Lăsaţi-mă să cred că domnul Cosmin Popescu nu a fost de acord. Măcar atât. Nu vreau să cred că el a ştiut de asta şi a fost de acord. El şi domnul Manţog au luptat pentru partid şi meritau să conducă partidul“. Cosmin Popescu nu a putut fi contactat, având telefoanele închise pe parcursul zilei de ieri.

„Noi, primarii, trebuie să facem ceva”

Bârcă este de părere că Militaru trebuia să fi spus de la început că nu are de gând să candideze. „Asta e, pentru toţi există un Dumnezeu. Noi primarii trebuie să facem ceva. O să mă întâlnesc cu toţi de pe colegiu să facem ceva. Ei şi-au aranjat apele. Le-am zis… să facem o poză de grup să vedem care mai rămâne. M-as băgat şi eu să candidez. De ce să nu? Am muncit pentru partid şi mă cunosc toţi primarii. Eu sunt pedelist“, a spus Bârcă.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: