Război între două pedeliste din Cărbuneşti

Democrat-liberalele Daniela Pandia şi Denisa Borcan, cadre didactice ale Liceului „Tudor Arghezi“ din Cărbuneşti, sunt la cuţite. Cele două s-au acuzat reciproc, la sfârşitul săptămânii, de şantaj şi comportament inadecvat. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj dar şi şefa lor de partid, Maria Moţa, fac cercetări pentru a stabili care este motivul izbucnirii conflictului dintre cele două.

Daniela Pandia este profesor la Liceul „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti din toamna anului trecut. La începutul acestui an, ea a fost numită director adjunct al acestei unităţi de învăţământ. De atunci între ea şi profesoara de matematică, Denisa Borcan, nu a mai fost pace. Ea susţine că Denisa Borcan vrea să-i ia locul, motiv pentru care caută mereu să işte scandaluri. „Joi eram în cancelarie şi a venit doamna Denisa Borcan şi a făcut o criză de isterie, că ea nu mai intră la ore până nu mă schimbă pe mine. Nu i-am făcut nimic dar ea întotdeauna a vrut să fie director aşa că este clar de ce se comportă aşa, caută mereu motiv de scandal“, a precizat Daniela Pandia.

Borcan: „Pandia conduce cu pumnul“

Denisa Borcan neagă cele spuse de directoarea Daniela Pandia şi o acuză pe aceasta de şantaj. „Această femeie are un comportament care a afectat întreaga activitate a acestui liceu. S-a ajuns până într-acolo încât joi am fost ameninţată că dacă nu tac îmi arată ea mie. M-a ameninţat pur şi simplu în faţa colegilor. Face lucruri total necorespunzătoare unui cadru didactic, să tac din gură pentru că dumneaei conduce cu pumnul. Am convocat de urgenţă consiliul profesoral şi am cerut majoritatea cadrelor didactice demisia acesteia pentru a ne putea desfăşura activitatea în bune condiţii“, a declarat Denisa Borcan.

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, îi ţine partea Denisei Borcan. El a cerut Inspectoratului Şcolar să o demită pe Daniela Pandia din funcţia de director adjunct.

Maria Moţa promite împăcare

Directoarea Pandia crede că totul este un complot pus la cale de către profesoara Denisa Borcan şi primarul din localitate, Mihai Mazilu „Ştiam că se pune la cale acest joc din momentul în care domnul primar a ieşit pe post şi a făcut tot felul de afirmaţii la adresa mea care nu sunt corecte. Nu am ameninţat-o niciodată pe această femeie şi nu toţi profesorii au spus că nu intră la ore ci doar ea“, a mai spus Pandia.

Cele două sunt colege de partid, una fiind preşedinta femeilor din Jupâneşti iar cealaltă de la Târgu-Cărbuneşti. Şefa lor, Maria Moţa, s-a declarat dezamăgită de comportamentul lor şi promite că va pune punct acestui conflict. „Nu ştiam despre conflictul dintre cele două, o să discut cu ele pentru că nu e normal ceea ce fac şi o să încerc atât cât pot, să le determin să îşi schimbe comportamentul una faţă de alta“, a spus Maria Moţa, preşedinta organizaţiei de femei a PDL Gorj.

Potrivit inspectorului adjunct, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj (ISJ), Gheorghe Mitescu, se face o anchetă la această unitate de învăţământ pentru a stabili care dintre cele două profesoare are un comportament inadecvat.

Vizualizări: 354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: