Niciun gorjean în carantină

Nicio persoană nu mai era sâmbătă în carantină la nivelul județului Gorj. Ultimii nouă gorjeni au părăsit centrul de carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Scade și numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în ultimele 24 de ore au intrat în autoizolare 77 de persoane și au ieșit 222. Sâmbătă mai erau totuși 1372 persoane se află în autoizolare la domiciliu.

„Până în momentul de față, la nivelul județului Gorj, au fost înregistrate 259 cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 167 de persoane sunt vindecate și externate, iar 10 persoane au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 4.445 teste, din care 108 sunt în așteptare“, a mai precizat DSP Gorj.

La nivel național au fost 416 cazuri noi în 24 de ore. Întrebat dacă va fi prelungită starea de alertă, premierul Ludovic Orban a declarat că personal ar prelungi această stare. ”După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia pentru mâine, după numărul de cazuri, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia, rămân, totuşi încrezător, optimis, fac apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă care îi instigă să creadă că acest virus nu există”, a mai declarat Orban.

România se confruntă cu cea mai abruptă creștere a noilor cazuri de contaminare cu noul coronavirus din Europa de Est. În plus, țara noastră se află acum pe locul 10 în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul total de cazuri, conform Centrului European pentru Controlul și Prevenția Bolilor (ECDC).

Vizualizări: 1,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: