Niciun înscris la noile specializări de la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu-Jiu a scos anul acesta la concurs noi specializări, însă rezultatele proaste de la bac au dat peste cap calculele conducerii. Rectorul Adrian Gorun admite că înscrierile de anul acesta sunt sub limita celor de anul trecut. În prima zi de înscriere, cele cinci facultăţi din carul UCB au strâns doar 100 de viitori studenţi.

“Înscrierile decurg normal, debutul din acest an este sub nivelul debutului de anul trecut, aş spune că înscrierile sunt mai slabe, adică merg diminuate, ca şi la alte universităţi din ţară. Putem spune că anul acesta înscrierile sunt reduse la jumătate faţă cele din sesiunea 2009, asta pentru că atunci, în primele zile, am avut taxa de înscriere la jumătate şi de aceea cred că a fost aglomeraţie” a precizat Adrian Gorun, rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru specializări precum Drept, unde s-au înscris în prima zi 29 de absolvenţi, Limba şi Literatura Română- Limba şi Literatura Engleză 23 de candidaţi şi 11 pentru Administraţie Publică. 

La polul opus se află specializările Educaţie Fizică şi Sport, Arte Plastice Decorative şi Design, Mecatronică şi robotică, Ştiinţele inginereşti aplicate, Inginerie şi management, introduse de curând de universitate, dar unde nu s-a înscris nici un candidat.

Rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi este optimist în ceea ce priveşte numărul final al candidaţilor la încheierea sesiunii. “După toate datele pe care le-am analizat estimez că la sesiunea de vară vor fi pentru toată Universitatea Constantin Brâncuşi mai mult de 600-700 de candidaţi care să confirme. Mă aştept la înscrieri foarte serioase în următoarele zile la Kinetoterapie şi Motricitate Specială şi Asistenţă medicală generală.”, a spus Adrian Gorun. Înscrierile pentru această sesiune se mai pot efectua până în data de 18 iulie.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: