Niciun metru de asfalt recepționat. Primar: Comisia este șocată

Situație incredibilă într-o comună din Gorj. În anul 2021, la Săcelu nu este recepționat nici măcar un metru de asfalt pe drumurile sătești și comunale. O recunoaște chiar actualul primar, care consideră că în această situație nu se mai află nicio comună din România.

Localnicii din comuna Săcelu înoată în noroi pe drumurile sătești și comunale, mai ales după ploile căzute în ultima perioadă.

Starea drumurilor i-a surprins chiar și pe specialiștii de la Consiliul Județean, care au fost în teren să constate pagubele generate de ploile abundente. ”Toate drumurile din comună sunt praf, pot să spun că aproape impracticabile. Comisia de la Consiliul Județean, care a venit pentru a constata pagubele pe situații de urgență, a rămas surprinsă de ce a găsit la Săcelu. Sper să primesc ceva acum pe situații de urgență măcar să le repar, să devină cât de cât practicabile. Am depus și un proiect la Compania Națională de Investiții pentru asfaltarea a 11 kilometri de drum și sper să primesc finanțare. În acest moment suntem singura comună din țară fără niciun metru de drum recepționat”, a declarat Gheorghe Dumitrelea, primarul din Săcelu.

La Săcelu s-a turnat asfalt pe 1,5 kilometri de drum în satul Bereasca, numai că lucrarea nu a fost recepționată, deși a fost finalizată de acum patru ani și deja sunt probleme serioase. ”Singurul proiect pe drumurile comunale și sătești a fost de 1,5 kilometri în Bereasca, dar nu s-a recepționat nimic, pentru că nu au fost făcute podețele și rigolele. Vreau să fac o expertiză a acestui drum, pentru că a fost asfaltat acum patru ani și deja este degradat, sunt fisuri, denivelări, în unele părți drumul s-a lăsat. Firma zice că făcut lucrarea, mi-a trimis și o ultimă factură de 260.000 de lei și ar mai fi de achitat 150.000. Eu nu aș fi vrut să plătesc, pentru că lucrarea nu este OK, dar mi se blochează conturile. Din punctul meu de vedere, lucrarea nu este finalizată și, mai mult decât atât, este și de proastă calitate”, a precizat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Vizualizări: 2,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: