Primăria Târgu Jiu scumpește locurile de parcare. Șoferii sunt furioși!

Cine vrea să aibă locul de parcare rezervat 24 de ore din 24 va fi nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar. E politica de parcare pe care vrea să o aplice municipalitatea de anul viitor. Pentru început, propunerea va fi pusă în dezbatere publică. Cine vrea să aibă locul în parcarea de reședință rezervat ar putea plăti chiar și de zece ori mai mult decât în prezent. 

Acum, un loc de parcare de reședință costă 120 de lei pe an. Lucrurile s-ar putea schimba de anul viitor. Autoritățile au calculat mașinile care sunt în municipiu, le-au adăugat pe cele care intră zilnic în oraș și au ajuns și ele la concluzia că orașul este sufocat de mașini.

 „S-ar putea să modificăm contractele existente în acest moment. La nivelul municipiului, avem 20 de mii de locuri de parcare și 45 de mii de autoturisme înmatriculate doar pe Târgu Jiu. În fiecare zi, constatăm că mai ajung între 10 și 15 mii de mașini pe raza municipiului din alte localități. Trebuie să ne gândim la o nouă politică de parcări, mai ales la parcările de reședință pentru municipiu în integralitate. Luăm în calcul, începând cu data de 1 ianuarie 2022, o nouă politică ce se poate realiza în mai multe feluri”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Ce soluții sunt?  „Una dintre variante este legată de modalitatea diferențiată de plată a locurilor de parcare contractate de cetățenii municipiului Târgu Jiu. Așa cum se procedează în marile orașe, mergem pe o variantă a unui contract care să fie încheiat de la ora 16 până la 8 dimineața, în care cetățeanul să aibă locul rezervat și să plătească o anumită sumă, încă nu e stabilită. Pe de altă parte, un alt număr de locuri de parcare pe care cetățenii să le poată contracta 24 de ore din 24, cu altă sumă. Suprafața municipiului e clar că nu o mai putem mări. Acum 100 de ani, când s-a proiectat orașul, nu știa nimeni că vom ajunge să avem atât de multe autoturisme”, a explicat edilul.

Târgujienii nu sunt deloc încântați de idee. „Nu ar fi mai bine să mai construiască niște parcări? Supraetajate, subterane, că tot promite primăria de ani de zile și nu se mai schimbă nimic. Lumea s-a modernizat. Orice familie are o mașină. Poate programul meu la muncă nu e între 8 și 16, că nu suntem toți bugetari. Eu nu aș fi de acord cu o astfel de propunere”, a spus un șofer.

„Mie mi se pare o prostie. Nu știu cum să mai încaseze bani. Eu plătesc pentru locul de parcare. Dar cât nu sunt acolo și parchează alt șofer, el cât și cui plătește? Mi se pare nedrept”, a spus un alt bărbat.

„E crunt să cauți un loc de parcare mai ales în zona centrală. E greu și pentru șoferi, că nu au unde parca. E greu și pentru pietoni, că am văzut multe mașini parcate pe unde s-a nimerit. Parcarea de la stadion e mereu plină”, a spus un alt târgujian.

Edilul are o soluție și pentru cei care parchează pe trotuare și incomodează pietonii. „Îi îndemn pe cetățenii care sunt deranjați de modul în care se parchează pe trotuar să sesizeze Poliția Locală. Nu înseamnă că dacă nu găsești un loc de parcare lângă punctul unde vrei să ajungi, trebuie să lași mașina pe trotuar sau în locuri nepermise”, a mai spus primarul. (A.A.)

Vizualizări: 4,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: