Un primar nu are acces la documente pentru că este secretara în concediu. Afacere blocată!

Provocare pentru un primar din Gorj, care cere sprijinul Prefecturii Gorj pentru a intra în posesia unei hotărâri a Consiliului Local din anul 2016. Este vorba de primarul din Săcelu, care nu reușit să facă rost de acea hotărâre de la secretara primăriei aflată în concediu. Deși i-a fost făcută rechemare pentru o zi pentru a rezolva problema, funcționara Primăriei Săcelu a fost de acord să vină în primărie după ora 19.00, lucru cu care primarul nu a fost de acord.

Primarul din Săcelu are nevoie urgentă de acea hotărâre din anul 2016 pentru a depune o copie la Oficiul pentru Cadastru. Gheorghe Dumitrelea trebuie să facă dovada cu acel document că o suprafață de teren a fost trecută în intravilan, pentru a emite o autorizație de construire unei firme care vrea să investească la Săcelu.

Obținerea hotărârii pare a fi o provocare grea pentru primarul din Săcelu. Secretara primăriei, care are documentul, este în concediu de mai multe luni pentru a avea grijă de copil. ”Nu pot depune un dosar la OCPI fără o copie conformă cu originalul a acelei hotărâri din 2016, prin care a fost schimbată categoria unui teren din extravilan în intravilan, ca să emit apoi o autorizație de construire. Toate hotărârile Consiliului Local sunt la secretara comunei, care de când am venit eu la primărie a intrat în concediu plătit cu 75%, pentru a avea grijă de copil cu starea de alertă. Efectiv refuză să colaboreze și să-mi pună hotărârea la dispoziție. Mi se pare rea intenție, mai ales că i-am făcut rechemare o zi din concediu și mi-a răspuns că vine, dar după ora 19.00, iar eu atunci nu vin la primărie”, povestește Gheorghe Dumitrelea, primarul din Săcelu.

Acesta a cerut sprijin la Prefectura Gorj și speră să poată rezolva cât mai repede problema. ”Am luat legătura cu juriștii de la Prefectura Gorj și le-am solicitat să-mi pună și mie la dispoziție hotărârea, ca să pot depune dosarul la OCPI. Mi-au promis că dacă o găsesc o să mi-o dea. E clar că mi se pun bețe în roate de către secretara primăriei”, a mai spus Gheorghe Dumitrelea.

Din cele 28 de hectare de teren care au fost trecute din extravilan in intravilan, societatea La Provincia vrea să construiască hale industriale pe cinci hectare de teren.

Vizualizări: 3,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: