Niciun ministru nu va participa la simpozionul SOS Oltenia

Prefectul județului Gorj, Liviu Andrei, a declarat ieri că data dezbaterii proiectului ”SOS Oltenia” a rămas 2 martie. Acesta a recunoscut că dezbaterea nu a fost programată tocmai bine, dând de înțeles că la ședință nu vor participa miniștrii, ci doar secretarii de stat din ministerele invitate. Cert este că președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, vede în această dezbatere un proiect sortit eșecului.

Tensiune între cei doi șefi de județ, prefectul Liviu Andrei și președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu. Disputele au apărut pe marginea proiectului ”SOS Oltenia“. Liviu Andrei a declarat ieri că a trimis invitațiile către toate cele șase ministere dar că se teme că miniștrii nu vor participa la dezbatere dat fiind faptul că în aceeași zi are loc o ședință importantă la Iași. ”Ieri am trimis invitațiile, ce pot să vă spun este că a căzut rău de tot dezbaterea pentru că tot vineri are loc ședința comună a guvernelor României și Moldovei la Iași așa că miniștrii nu vor putea participa dar o să vină secretarii de stat și pe mine asta mă interesează, să am specialiști cu care se poate discuta”, a declarat Liviu Andrei, prefectul de Gorj.

Călinoiu: ”Va fi un eșec”

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, nu vede deloc cu ochi buni acest proiect. Spune că este sortit eșecului de la început și asta din cauza organizării. ”SOS Oltenia este clar un apel de disperare dar cine ne-a adus în această stare- De modul în care este abordat, de a-i chema pe cei de la Guvern aici, din punctul meu de vedere, este un eșec. Poate ne vom trezi la realitate și vom vorbi de strategii durabile pentru această regiune”, a declarat Ion Călinoiu la Radio Infinit.

Declarațiile lui Călinoiu nu au fost deloc pe placul prefectului Liviu Andrei, care a spus la rândul lui că președintele Consiliului Județean ar fi trebuit să se gândească de două ori înainte de a-și spune părerea. ”Pentru mine este o surpriză neplăcută declarația domnului Ion Călinoiu. Mă așteptam să fie foarte deschis în ceea ce privește simpozionul pentru că noi toți trebuie să vrem binele județului și al Olteniei” a declarat Andrei.

INVITAȚII

Instituția Prefectului a invitat la simpozionul ”SOS Oltenia” reprezentanți  din  Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Transportului, Ministerul Administrației și Internelor, la care se adaugă prefecți și președinți de Consilii Județene din regiunea Oltenia, parlamentari și autorități publice locale.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: