Niciun răspuns pentru “Casa Verde”

Gorjenii care şi-au depus deja dosarele pentru a primi finanţare în cadrul programului „Casa Verde” aşteaptă cu sufletul la gură evaluarea reprezentanţilor Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), ca să ştie dacă primesc sau nu finanţare pentru instalarea panourilor solare. Deşi programul a început încă de acum două luni,  Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj nu a primit încă niciun răspuns privind eligibilitatea dosarelor pe care le-a trimis spre evaluare.

Elisabeta Juveloiu, directorul coordonator al instituţiei, spune că procedura de evaluare ar fi trebuit să înceapă încă din primele două săptămâni ale lunii iulie: „Ştim ca evaluarea a demarat încă de la mijlocul lunii iulie, însă noi nu am primit până acum niciun răspuns. Ni s-a spus că este o comisie de evaluare formată doar din şase membri care fac cu greu faţă sutelor de dosare venite din toate colţurile ţării.  Noi ne-am asigurat că dosarele sunt complete, făcând deja o evaluare iniţială la nivelul agenţiei locale. Văzând că se întârzie atât cu evaluarea, am propus ca să facem noi selecţia integrală, iar la Bucureşti să aibă loc doar procedura de aprobare a finanţării, însă nu credem că aceasta va fi acceptată pentru că nu este prevăzută în Ghidul Solicitantului”.

Până la această dată, 140 gorjeni şi-au depus dosarele în cadrul programului “Casa Verde”, pentru accesarea unei sume de peste 800 milioane lei vechi. Cei mai mulţi solicitanţi doresc să-şi instaleze panouri solare, în timp ce doar doi şi-au manifestat de a folosi centrale de perete. Suma totală alocată judeţului Gorj pentru utilizarea surselor de energie regenerabilă este de 1.965.035 lei.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: