Niciun tractor casat la Gorj prin programul „Rabla“

Programul „Rabla” la tractoare şi maşini agricole este un adevărat dezastru în judeţul Gorj şi asta pentru că în judeţul nostru nu există niciun colector. Chiar dacă ar vrea să-şi schimbe tractorul mai vechi de zece ani, gorjenii nu pot face acest lucru decât dacă merg în alt judeţ. Programul pare să aibă foarte mult de pierdut din cauza faptului că în Gorj nu există nici un colector şi nici nu sunt interesaţi să obţină autorizaţie. „Programul „Rabla” la tractoare şi maşini agricole nu a fost un succes, cel puţin la Gorj, dovadă este faptul că numărul tichetelor nu a fost suplimentat decât la maşini. Acest tip de program întâmpină greutăţi pentru că nu avem nicio firmă colectoare şi oamenii care au astfel de gând trebuie să meargă în judeţele limitrofe pentru a-l putea utiliza”, a declarat Radu Socolovski, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. Mai mult decât atât, acest tip de program este îngreunat şi de multitudinea de acte care îi trebuie proprietarului pentru a putea beneficia de tichet. „Actele sunt o altă problemă, sunt actele din legislaţie dar firma colectoare mai poate solicita şi alte acte, de exemplu să demonstreze că tractorul este mai vechi de zece ani sau altele”, a precizat Radu Socolovski.

O altă diferenţă între cele două programe o reprezintă şi modalitatea de obţinere a tichetului. „Este o deficienţă şi faptul că voucher-ul pentru tractor este eliberat de producătorul de maşini agricole sau dealer-ul de astfel de maşini pentru a putea exista o negociere între cei doi”, a adăugat Radu Socolovski.

Valoarea unui tichet pentru tractoare sau maşini agricole este de 17.000 cu condiţia ca preţul de achiziţie să nu depăşească 50% pentru persoanele fizice şi 40% pentru persoanele juridice.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: