Ninel Potârcă, la al patrulea rechizitoriu

Procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova au finalizat în cursul zilei de luni cercetările în dosarul ce-l vizează pe Constantin Ninel Potârcă, rechizitoriul fiind înaintat către Tribunalul Gorj pentru a începe procesul. Un prim termen este programat pentru primele zile ale lui februarie, ieri fostul prezidențiabil fiind adus la Târgu Jiu pentru a fi judecată prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Deși apropiați ai acestuia spun că la dosar nu ar fi probe care să-l incrimineze, Potârcă a primit 30 de zile prelungire a mandatului. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Craiova, acolo unde azi ar urma să se judece și recursul pe care inculpatul l-a formulat la respingerea cererii de liberare condiționată pe care a judecat-o vinerea trecută tot Tribunalul Gorj.

În ambele dosare judecătorul Dumitru Păsărin a fost cel care a dispus menținerea lui Potârcă în arest preventiv, magistratul atrăgându-și antipatia rudelor care au venit la Tribunal pentru a-l vedea pe fostul prezidențiabil. Potârcă nu a apucat să schimbe cu rudele sale nici măcar o privire, de vorbe nefiind vorba, gardienii care îl însoțeau scoțându-l foarte repede din sala de judecată. Cu o barbă foarte mare și cu o pălărie care îi acoperea mare parte din față, fostul prezidențiabil era aproape de nerecunoscut, barba fiind purtată probabil ca doliu după fratele său decedat a doua zi după ce a fost reținut de anchetatori.

Din nou la judecată

Potârcă a fost trimis acum în judecată pentru că i-ar fi dat mită 5000 de lei lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu, asta în condițiile în care rudele fostului prezidențiabil spun că, de fapt, Catrinoiu ar fi cerut bani și ar fi fost refuzat, ulterior acesta fiind de acord să participe la organizarea unui flagrant care să ducă la arestarea preventivă, iar acum la trimiterea în judecată.

„Din rechizitoriul întocmit a rezultat că în perioada octombrie – decembrie 2013, inculpatul Potîrcă Constantin Ninel   i-a oferit unui lichidator judiciar suma de 20.000 lei pentru a se retrage din dosarul privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentată de acesta sau pentru a avea o atitudine favorabilă intereselor sale. Oferta s-a materializat la data de 19.12.2013, când învinuitul Potîrcă Constantin Ninel, i-a remis lichidatorului judiciar suma de 5.000 lei, în scopurile sus-arătate, promiţând totodată că în luna următoare îi va remite şi restul de 15.000 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului Curții de Apel Craiova.

Alte dosare

Potîrcă mai are le rol, în cursul acestei zile, la Tribunalul Gorj, un alt dosar penal, în care este acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de euro, un alt dosar cu un prejudiciu similar urmând să fie judecat săptămâna viitoare la Curtea de Apel Craiova. Curtea de Apel ar urma să judece azi și recursul la respingerea cererii de liberare condiționată, pe rol inculpatul având și alte dosare. Constantin Ninel Potîrcă este judecat la sfârșitul lunii și la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un al treilea dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 180 de milioane de lei. El a fost condamnat de instanțele inferioare în acest dosar la șase ani de închisoare, inculpat fiind și un frate al acestuia, Toma Potîrcă, pentru care magistrații au dispus executarea unei pedepse de cinci ani de închisoare, cei doi frați atacând sentința cu recurs.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: