Ninsoarea de la Rânca a pus la lucru utilajele de deszăpezire

Prima ninsoare a căzut la Rânca ieri dimineaţă. Chiar dacă stratul de zăpadă a fost de doar câţiva centimetri s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire. Începând cu data de 1 noiembrie, Secţia de Drumuri Naţionale Gorj va mobiliza în baze un număr de 77 de auto-utilaje şi echipamente pentru sezonul rece.

Iarna şi-a anunţat apariţia, în judeţul Gorj, încă de ieri dimineaţă. Primii fulgi de zăpadă au căzut în staţiunea montană Rânca formând un strat de 3 cm. Chiar de la primele ore, Secţia de Drumuri Naţionale Gorj a intervenit cu două utilaje de deszăpezire pentru se evita afectarea carosabilului în caz de îngheţ. “Chiar dacă stratul de zăpadă nu este foarte mare am intervenit cu două utilaje pentru a degaja zăpada de pe şosea pentru a nu fi probleme în caz de îngheţ”, a declarat Dumitru Leuştean, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj. Utilajele de deszăpezire vor rămâne, în bază, la Rânca pregătite pentru a interveni în cazul în care iarna îşi va intra definit în drepturi.

Tone de sare şi nisip pentru deszăpezire

Începând cu data de 1 noiembrie, Secţia de Drumuri Naţionale Gorj va mobiliza, în baze, un număr de 77 de utilaje şi echipamente pentru deszăpezire. Pentru deszăpezirea a 360 de km de drumuri naţionale, de pe raza judeţului Gorj, s-a prevăzut 8000 t nisip şi 6189 t sare. “Pentru asigurarea viabilităţii pe timp de iarnă activitatea de deszăpezire se desfăşoară prin cele 6 baze, organizate la nivelul districtelor din subordine, şi a 5 puncte de sprijin, cu auto-utilaje din parcul auto propriu, precum şi închiriate. În perioada imediat următoare se vor efectua recepţiile bazelor de deszăpezire”, a mai precizat Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: