Nistor, eroul pandurilor la Iaşi

Un lider are nevoie şi de un strop de noroc. Pandurii s-au zbătut să obţină o victorie la Iaşi, victorie care venit până la urmă în prelungiri după acţiunea personală a lui Nistor.

CSMS Iaşi – Pandurii 0-1 (0-0), Stadion „Emil Alexandrescu”, Iaşi, spectatori 3.000

A marcat: Nistor (min. 90+1)

CSMS Iaşi: Irimia – Onofraş, Tincu, Creţu, Vladu – Keita, Milea, Cl. Tudor (Cl. Ionescu, 58’), Straton, Ciucur (Herghelegiu, 53’) – Pătulea (Petrovici, 75’).   Antrenor: Ionuţ Popa

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Răduţ (Lemnaru, 55’) – Karim (Grigoraş, 64’), Maxim, Ibeh (Matulevicius, 79’).            Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Nistor (min. 16) / Ionescu (67’), Keita (74’), Vladu (77’)

Arbitri: Marius Avram – Mircea Orbuleţ, Vasile Marinescu.

Primă repriză anostă

Poziţia de lider nu le-a prins bine pandurilor în startul partidei. Ieşenii nu au fost impresionaţi de locul pandurilor şi nici de jocul acestora şi i-au luat tare din start. Milea şi Pătulea au trecut însă pe lângă deschiderea scorului. Gorjenii au replicat în minutul 12. Vedeta etapei trecute, Karim a centrat cu dreptul dar Ibeh a reluat foarte slab cu capul din poziţie ideală. Ghimpele Pătulea s-a înfipt bine în coasta pandurilor şi a mai ratat o ocazie bună. A şi marcat dar golul a fost anulat corect pentru ofsaid. Ieşenii păreau mai dornici să obţină prima victorie din acest sezon decât pandurii să-şi apere poziţie de lider. Trupa lui Grigoraş era încurcată evident de gazonul prost dar şi de lipsa unui atacant veritabil spre care să meargă acţiunile ofensive. Cu toate astea gorjenii au mai avut o ocazie bună până la pauză dar şutul lui Voiculeţ a trecut peste după pasa lui Ibeh.

Salvatorul Nistor

Tot ieşenii au început mai tare şi partea a doua iar fostul pandur Ciucur a centrat bine dar acţiunea a rămas fără rezultat. Voiculeţ a croşetat câţiva ieşeni dar Karim nu a profitat de pasă bună a „giuvaierului”. Grigoraş a simţit nevoia unui atacant şi l-a introdus pe Lemnaru în locul invizibilului Răduţ. Iaşiul a prins însă şi mai mult tupeu iar, după cursa lui Keita, Herghelegiu a ratat de puţin ţinta. Maxim a replicat cu un şut de la 25 de metri dar Irimia a fost la post. Karim a încercat cu capul dar a ratat şi Grigoraş l-a schimbat imediat. Nou intratul Alex Grigoraş a pornit o cursă pe cont propriu dar, în loc să-i paseze lui Nistor, a ales să meargă pe cont propriu şi a fost faultat. Nistor putea să spargă lacătul gândit de Popa dar Irimia a respins şutul puternic de la 25 de metri. Ieşenii au mai avut o ocazie uriaşă cu 8 minute înainte de final dar Herghelegiu nu l-a putut bate pe Lazar din doar câţiva metri. Meciul mergea spre un 0-0 pe undeva corect dar Nistor a avut altă părere. În primul minut de prelungiri, mijlocaşul a preluat o minge în careu şi l-a executat cu stângul pe Irimia. Gol care îi face lideri solitari pe panduri până la meciul din această seară dintre Vaslui şi Steaua.

Spionaţi din tribună de stelişti

Pandurii au fost spionaţi din tribună la Iaşi de echipa cu care împărţeau poziţia de lider, Steaua. Reghecampf, Meme Stoica şi Argăseală au profitat de faptul că erau prezenţi în Moldova pentru meciul din această seară de la Vaslui şi i-au urmărit la lucru pe Grigoraş şi compania. „Nu cred că au avut de văzut multe. Nu mă gândesc la poziţia de lider, au trecut doar 6 etape”, a comentat Grigoraş. Oficialii stelişti au urmărit meciul de la lojă alături de bossul pandurilor, Marin Condescu dar şi de preşedintele executiv, Eugen Pîrvulescu.

„A fost o victorie nemeritată, am făcut cel mai slab meci de la începutul campionatului. Gazdele au jucat mai bine ca noi, n-am putut mai mult. Importante sunt punctele, nesperate.”                   Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: