Noaptea în care Cremeneanu a pus foc la două case, pas cu pas!

Mădălin Cremeneanu, tânărul de 25 de ani care a dat foc la două case şi a distrus o maşină după ce a fost umilit în club de o judecătoare, a contestat măsura arestului preventiv. Şi prietenii lui îl vor liber, chiar dacă au fost la un pas să rămână fără casă, fără maşină sau chiar fără viaţă. Procurorul de caz descrie amănunţit ce a făcut Cremeneanu în noaptea de vineri spre sâmbătă şi nu a fost deloc vorba „glume între prieteni”, cum susţine acum Nicu Măroiu jr.

Procurorul Laurenţiu Grecu a descris amănunţit faptele în referatul prin care a cerut şi a obţinut arestarea preventivă a lui Mădălin Cremeneanu. Totul s-a întâmplat în noaptea de 28/29 august, dimineaţa la 3.00, după ore bune petrecute în clubul Caractere. Mădălin Cremeneanu s-ar fi deplasat la locuinţa tinerei judecătoare Mirela Alexandra Popescu cu autoturismul unei firme private, DBM Impex SRL. Acolo, a confundat locuinţa şi a golit pe uşile garajului din gospodăria vecină conţinutul a două bidoane de plastic, la fel pe gard şi pe poarta de acces, după care a dat foc folosind petardele pe care le avea asupra sa. Anterior incendierii, i-a telefonat unui prieten, D.R., căruia i-a spus ce are de gând să facă. Amicul a sunat un alt amic, pe Albert Chiriac, pe care l-a rugat să le transmită Mirelei Popescu şi lui Nicu Măroiu jr. ce a aflat de la Mădălin Cremeneanu.

Judecătoare tăiată cu sabia

Mirela Popescu şi Măroiu jr. s-au urcat într-un Audi A 4, aparţinând mamei judecătoarei (Luminiţa Popescu, rectorul UCB), şi au ajuns rapid pe str. 23 August, să vadă dacă-i arde casa. Nici nu a oprit bine, că Mădălin Cremeneanu a oprit maşina Peugeot cu care era lângă Audi şi s-a pus să îl lovească cu o sabie ce avea o lamă de 28 cm. A aplicat mai multe lovituri în parbriz şi în geamul lateral stânga faţă, distrugând şi oglinda retrovizoare. Când judecătoarea a intervenit să îl oprească, s-a ales cu o tăietură la mâna stângă.

Mădălin Cremeneanu a plecat şi s-a dus la locuinţa lui Măroiu, de pe str. Siretului, a intrat în curte, a mai golit două sticle de benzină şi a pus foc. Doi agenţi de pază de la Signovince, care are sediul în apropiere, au văzut focul şi l-au stins rapid cu preşul de la intrare. Ulterior, Cremeneanu s-a dus la pensiunea tatălui său, Casa Alex, unde a lăsat maşina şi a sunat un prieten să vină să o recupereze. Prietenul a fost primul prins de poliţie în trafic, iar la percheziţie în maşină s-a găsit sabia, două bidoane cu benzină, material textil şi o cutie cu petarde marca Pirat.

„Sunt glume de prieteni, suntem o gaşcă”

Procurorul Grecu subliniază în referat pericolul social, negat acum de aşa-zişii prieteni ai lui Cremeneanu, care cataloghează totul drept glumă. „Relevant în cauză este şi atitudinea psihică a inculpatului, care în momentul în care a incendiat uşa de acces de la locuinţa persoanei vătămate Măroiu Nicolae credea că în aceasta se aflau persoane, apropiaţi ai numitei Popescu Mirela Alexandra, ştiind că în acea locaţie fusese organizată o petrecere. Acest lucru este demonstrat inclusiv de declaraţia inculpatului, care a susţinut că a făcut acest gest pentru a speria persoanele în cauză”.

Nicu Măroiu jr. a declarat ieri la TV Sud că la el acasă nu era nimeni şi că Mădălin Cremeneanu a vrut să facă o glumă. „Am înțeles că ar fi avut un conflict într-un club, ea nu știu ce ar fi făcut, el s-ar fi supărat pe ea. Sunt glume de prieteni, suntem o gașcă, nu umilință în public. El a greșit, e prietenul meu, noi nu facem plângere. Fiecare are vina lui, este o chestie de grup. Unii că au postat pe Facebook, alții că au vorbit în public despre el. Îmi pare rău, sper să fie eliberat cât mai repede”, a declarat Nicu Măroiu junior, pentru TV SUD.

Gluma judecătoarei a fost aceea că l-a lovit pe Cremeneanu cu un peşte proaspăt peste faţă, în club Caractere, pentru a-l umili. Pe facebook circulă şi o poezie în care Mădălin Cremeneanu este ironizat. „Noaptea, într-o dependenţă/Intră peste om în casă/Se pune la el la masă/Când a fost poftit afară/A dat-o în smardoială/... /Pune poze cu copii/Şi creează isterii/Copiii sunt dezbrăcaţi/El visează la cârnaţi”, sunt doar câteva din zecile de versuri.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: