Fiul secretarului Primăriei Albeni, dispărut sau răpit?

Situaţie disperată pentru familia secretatului primăriei Albeni,  fiul Cătălin Gorlă fiind de negăsit de o lună şi jumătate. Spiridon Gorlă nici nu vrea să se gândească la ce este mai rău și speră că băiatul de 19 ani va fi găsit în viață. Acesta a plecat la Timişoara, unde muncea la o firmă care asigura şi cazarea. A fost dus la tren de tată, dar nimeni nu ştie dacă  tânărul a ajuns sau nu la destinaţie. Cătălin este fiul adoptiv al familiei Gorlă, în anul 2000 el şi sora lui rămânând orfani, mama fiindu-le omorâtă de tatăl scandalagiu.
Cătălin Gorlă a terminat în vară liceul, dar nu s-a dus la bac pentru că avea media neîncheiată la două materii, el urmând să își rezolve problema până la sesiunea de toamnă, ce are loc în aceste zile. Nu a fost însă să fie așa pentru că tânărul și-a găsit o slujbă la Timișoara, iar pentru că locul de muncă i-a plăcut, în luna iulie a și plecat acolo, venind acasă la sfârșit de săptămână.  Cătălin Dumitru Gorlă a fost văzut ultima oară de părinţii lui pe 21 iulie. Tatăl acestuia, Spiridon Gorlă, l-a condus pe tânăr la tren. A fost ultima dată când i-a mai vorbit copilului. ”Băiatul era angajat la Timişoara şi a venit la Albeni la cererea noastră, ca să încheie o situaţie şcolară. Nu am putut rezolva cu şcoala şi a plecat înapoi la Timişoara, urmând să revină în august. În aceeaşi zi l-am pus în tren de la Târgu Jiu, într-un tren de Arad, şi nu mai avem nicio confirmare că a sosit la destinaţie, nu ştim nimic, dacă la Arad, dacă la Timişoara, nici la cazare nu s-a prezentat. Această zi este stinsă din existenţa lui, până în ziua de astăzi nu avem nicio confirmare, nici un telefon, nimic”, a spus Spiridon Gorlă, secretarul comunei Albeni.  Părinții au încercat în zadar să îl contacteze. „Am așteptat să ne sune a doua zi dimineața, după ce a plecat de la Târgu Jiu, dar nu a făcut lucrul acesta. S-a urcat în trenul de Arad și trebuia să coboare la Timișoara. După orele 10.30 am sunat eu ca să îl întreb dacă a început lucrul. Avea telefonul închis. Mi-a intrat căsuța vocală și același lucru se întâmplă și în prezent. Pe el nu îl caracterizează o absență atât de îndelungată. Nu avea motive să se izoleze pentru o perioadă atât de mare. De la noi a plecat dintr-o relație perfectă. El era tot timpul pe internet, pe Facebook, vorbea cu prietenii lui la telefon. Nu stătea niciodată fără să comunice”, spune tatăl.
Contul de Facebook, închis după dispariţie
Încercările părinților de a-l contacta pe Cătălin au fost îngreunate și de faptul că la două săptămâni de la dispariție contul de Facebook al acestuia a fost dezactivat. Părinții îi lăsau acestuia mesaje aici și îi cereau să ia legătura cu ei, să le spună ce se întâmplă și cum îl pot ajuta. De când contul respectiv nu mai există oamenii nu mai au cum să lase nici mesaje și nici nu mai pot spera prea mult pentru că oricine are un cont pe rețeaua respectivă de socializare știe că dezactivarea contului o face doar utilizatorul sau o altă persoană care are acces la parolă. Asta i-a intrigat și pe părinți, faptul că dezactivarea contului de Facebook a fost făcută la două săptămâni după plecarea de la Târgu Jiu, timp în care ei nu au primit nici un semn de la băiatul lor. Pentru a-l putea da dispărut oficial, părinții au trebuit să aștepte să treacă o lună, timp în care Cătălin nu le-a dat nici un semn de viață, la fel stând lucrurile și acum. Mai mult, între timp, firma la care tânărul se angajase la Timișoara i-a virat salariul pe card, dar cardul nici măcar nu a fost verificat la bancomat, de ridicat banii nepunându-se problema, părinții întrebându-se cu ce ar putea trăi fiul lor atâta timp.
Adoptat după crimă
Mama lui Cătălin îi îngrijește și acum acestuia camera în care îl așteaptă acasă și se roagă zilnic pentru sănătatea lui, ea sperând într-o minune divină și într-un semn care să o ajute să își găsească băiatul. Grijile pentru părinții tânărului sunt cu atât mai mari cu cât aceștia l-au adoptat pe Cătălin de la vârsta de 4 ani, după ce mama sa naturală a fost ucisă cu sânge rece de tatăl biologic. Cătălin și sora sa de nici un an riscau în anul 2000 să ajungă într-un orfelinat dacă nu erau adoptați, la vremea respectivă băiatul fiind cel care le-a dat o mână de ajutor anchetatorilor în identificarea cadavrului femeii. Mama sa fusese ucisă și aruncată într-un puț cu apă, el recunoscând pantofii pe care femeia îi purta, lucru pe care l-a spus și anchetatorilor. Acum, alți anchetatori au misiunea de a da de urma lui Cătălin, polițiștii din Gorj și Timiș fiind cei care trebuie să strângă probe și să pună lucrurile cap la cap pentru a-l găsi pe tânărul din Albeni. 
DESPĂRŢIRE
Cu vocea stinsă de durere, tatăl lui Cătălin povesteşte că, la despărţire, băiatul a avut emoţii foarte mari, aproape că prevestea un adio. ”Nu ne-am certat, dimpotrivă, plecarea asta a fost cu o strângere în braţe, parcă era de adio. Mai mult decât prima dată, am avut un sentiment de despărţire prevestitoare parcă la rău”, povesteşte Spiridon Gorlă.  
CĂUTĂRI
Poliţiştii gorjeni nu au aflat în tot acest timp unde se află tânărul dispărut.”Am înţeles că s-au făcut investigaţii şi pe partea asta de trenuri, dar din ce am înţeles ei raportează mai mult conflictele, aspecte de genul acesta. A venit Poliţia acasă, a ridicat probe, inclusiv fire de păr. S-a tras o concluzie şi asupra condiţiilor în care locuia, condiţii pe care i le-am asigurat cu toate sacrificiile, dar în rest nimic, nimeni nu ştie nimic de el”, a spus Spiridon Gorlă.
EXPLICAŢIE
Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, a spus ieri că tânărul lucra la o firmă de cablaje din Timişoara şi că, din declaraţiile colegiilor de muncă, Cătălin îşi căuta pe Internet un loc de muncă în străinătate.  

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: