Noi angajări la Spitalul Judeţean în ianuarie

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a anunţat că în ianuarie vor fi scoase la concurs şapte posturi de medic şef. Cei care vor câştiga concursurile vor avea un contract de administrare şi vor fi nevoiţi să respecte anumiţi indicatori de performanţă. Tătaru a mai spus la TV Sud că în ianuarie vor fi scoase la concurs alte posturi de asistent sau infirmieră.

Reporter: Despre concursurile pentru schimbarea şefilor de secţii ce se mai ştie?

Tiberiu Tătaru: Nu aş vrea să spunem schimbarea şefilor de secţii. Intenţia mea e de a respecta Legea Sănătăţii, să intru în legalitate, să scot posturile la concurs şi să fie ocupate prin concurs. Astfel eu voi încheia contracte de administrare cu ei, să-şi asume o parte din indicatorii mei. Eu sunt managerul spitalului, dar nu eu fac indicatorii, ci toată echipa şi în primul râd medicii şefi. Va creşte mult responsabilizarea lor şi vor fi mult mai interesaţi să-şi respecte indicatorii din contract. Deocamdată vom scoate şapte posturi, dar voi scoate toate posturile la concurs, eşalonat. (...) Bugetul va fi pe secţii şi va fi direct răspunzător medicul şef.

Rep.: A fost o stare de tensiune din cauza aceasta?

T.T.: Cred că da. Cred că nu m-am făcut suficient de bine înţeles. S-a înţeles că vreau să schimb medicii şefi. Nu-i adevărat. Vreau să-i responsabilizeze ca să încheie aceste contracte de administrare.

Rep.: Primele concursuri pe ce secţii vor fi?

T.T.: Pe secţiile de Ginecologie, Medicală II, UPU, Chirurgie I şi încă trei secţii. Se poate înscrie oricine îndeplineşte condiţiile. Să aibă cel puţin 5 ani de zile ca medic specialist în domeniul respectiv. Trebuie să aibă un curs de manager sanitar sau să facă acest curs în decurs de un an. (...) Urmează să se scoată la concurs, în ianuarie, în afară de cele de medic de care v-am spus, două posturi de asistent la ATI, un post de infirmieră debutantă la Biroul de Primiri, infirmier debutant la Blocul Operator, asistenţi la Chirurgie II, Alergologie, unul la Radiologie, infirmieri la Urologie şi Ginecologie. După ce face aceste angajări se poate spune că Spitalul Judeţean Târgu Jiu nu mai are nevoie de personal şi-şi poate desfăşura activitatea în limitele normale.

Rep.: Câţi salariaţi are Spitalul Judeţean?

T.T.: Numărul de salariaţi este 1.087, iar organigrama are aproape 1.100 de persoane.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: