Noi cazuri de evaziune pe masa judecătorilor

Procurorii gorjeni au finalizat cercetările în două noi cazuri de evaziune fiscală, în ambele fiind întocmite rechizitorii care au fost înaintate către Tribunalul Gorj. Nu ştim dacă cei trimişi în judecată se bucură sau nu, dar un alt evazionist celebru, Ninel Potârcă, cere să fie trimis în judecată, pentru a-şi demonstra la instanţă nevinovăţia.

Anchetatorii au stabilit că Lucian Petre Torop, din Târgu Jiu, poate fi judecat pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de evaziune fiscală, după ce între iunie 2010 şi iulie 2011 a vândut piese auto fără să le înregistreze şi în contabilitatea firmei, prejudiciul calculat fiind de aproape 63.000 de lei. Cu o sumă de patru ori mai mare sunt acuzaţi alţi doi bărbaţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat, Constantin Burlacu, din Bucureşti, şi Gheorghe Fîciu, din Bustuchin, făcând afaceri cu 10 firme fără să le înregistreze în contabilitate, Fîciu fiind deja în Penitenciar, unde are de executat o pedeapsă de 4,6 ani pentru înşelăciune, partenerul său fiind plecat de la domiciliu.

„Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în semestrul II al anului 2010 şi începutul anului 2011, printr-o activitate infracţională conjugată şi în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cei doi inculpaţi  nu au înregistrat în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale cu sediul în mun. Târgu-Jiu, la care erau administratori,  operaţiunile comerciale derulate cu 10 societăţi comerciale din judeţul Gorj şi din alte judeţe, realizând astfel venituri care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, prejudiciind în acest mod bugetul statului cu suma de 266.176 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potârcă vrea şi el în judecată

Printre dosarele de evaziune în care procurorii şi-au terminat treaba nu se regăseşte însă şi cel al fostului prezidenţiabil Constantin Ninel Potârcă. Arestat preventiv câteva zile în vară pentru că nu ar fi plătit la stat taxe şi impozite de aproape un milion de euro, afaceristul din Meteor cere cu disperare să fie trimis în judecată, convins fiind că nu există probe împotriva sa. „Stau arestat de patru luni de zile în Târgu Jiu, nu am voie să părăsesc localitatea şi nici probe împotriva mea nu sunt. I-am cerut doamnei procuror Ilie să mă trimită cât mai repede în judecată, dar văd că nu face lucrul acesta. Săptămâna trecută mi-a prelungit interdicţia de a părăsi localitatea şi m-a rugat să nu o contest la instanţă că zilele acestea trimite dosarul la Tribunal. Acum nici nu vrea să mă primească la Parchet şi să-mi explice de ce nu trimite dosarul la judecată. Eu nu mai pot să contest interdicţia şi, uite aşa m-a păcălit, fiind nevoit să stau până în noiembrie în Târgu Jiu”, spune Potârcă.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: