Noi contre între Călinoiu şi Manţog

Ionel Manţog a fost din nou ieri în dispută cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. De această dată mărul discordiei dintre cei doi l-a reprezentat drumul judeţean care face legătura între comunele Ţânţăreni- Crasna. Consilierul judeţean democrat-liberal îl acuză pe Ion Călinoiu că este agresiv şi blochează accesul consilierilor judeţeni la informaţii, asta după ce şefului Consiliului Judeţean îi fuseseră cerute date cu privire la modernizarea drumului amintit. Totul a început în momentul în care consilierul judeţean Valerică Barbulea (PNL) l-a întrebat în şedinţa publică de ieri pe Ion Călinoiu despre motivul pentru care nu poate avea acces la informaţiile privind lucrările de modernizare ale DJ 661 Tânţăreni -Crasna. ”Am cerut nişte date care mă interesau, făcusem nişte constatări în teren privind drumul Ţânţăreni-Crasna şi din discuţiile avute cu directorul adjunct de resort de la Consiliul Judeţean, Bajmatără, am constatat că nu e stăpân pe date şi a zis să solicit în scris aceste informaţii”, susţine liberalul Barbulea. 
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, l-a acuzat pe consilierul Barbulea că a încercat să obţină aceste informaţii făcând presiuni politice, mai exact introducându-l în “tablou” pe liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Consilierul Valerică Barbulea susţine însă că liberalul Dan Ilie Morega nu are niciun amestec în acest caz. ”În timp ce dicutam cu directorul adjunct de resort de la Consiliul Judeţean, Cosmin Bajmatără, m-a sunat Dan Ilie Morega, m-a întrebat unde sunt, i-am spus, la solicitarea lui i-am dat telefonul să vorbească cu directorul Bajmatără, dar nu au discutat despre problemele mele” a declarat acesta.
Călinoiu se vrea şef autoritar peste consilieri
Consilierul PDL Ionel Manţog este de aceeaşi părere cu Valeriu Barbulea în privinţa necesităţii de prezentare a informaţiilor solicitate de către oricare dintre consilieri sau cetăţenii plătitori de taxe din judeţ. “Ion Călinoiu încearcă să intimideze consilierii judeţeni şi să le blocheze accesul la informaţii, de aceea ii cer public ca de mâine să pună la dispoziţie documentele într-o cameră amenajată conform legii”, a declarat acesta. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a spus însă că “un om certat cu legea aşa cum este Ionel Manţog nu poate să-mi ceară mie să respect legea”, şi de aici întreg tărăboiul care a reaprins dispute mai vechi între cei doi.
Ionel Mantog a explicat apoi de ce a avut o astfel de reacţie. ”Reacţia mea a fost una la acest principiu, consilierii judeţeni nu sunt slugile lui Călinoiu, au dreptul conform legii la informaţii”. În urma acestor tensiuni, Ion Călinoiu le-a promis consilierilor prezenţi la sedinţă că începând de azi vor avea acces la toate informaţiile legate de investiţiile făcute de către Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: