Noi cursuri de calificare la AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj organizează în a doua jumătate a lunii august mai multe cursuri de calificare pentru şomerii indemnizaţi, cât şi pentru cei neindemnizaţi. În prezent, rata şomajului în judeţul Gorj a ajuns la 10,81%.

Cursurile scoase la bătaie de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj sunt gratuite şi durează trei luni. Cei care se află în prezent în căutarea unui loc de muncă, precum şi cei care beneficiază de ajutor de şomaj, pot să se înscrie la unul dintre aceste cursuri, beneficiind astfel de o nouă oportunitate de angajare. „Începând cu a doua jumătate a lunii august avem trei cursuri de lucrător în comerţ la Mătăsari, Turceni şi Târgu Jiu, două cursuri în Târgu Jiu pentru asistent în gestiune, tot două cursuri de operator calculator în Târgu Jiu, un curs asfaltator la Padeş, un curs constructor drumuri şi poduri la Padeş, un curs dulgher la Târgu Jiu şi două cursuri agent de pază la Târgu Jiu”, a declarat Raul Chiriac, şef birou formare profesională.

Cea mai rapidă cale spre găsirea unui loc de muncă

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj aceste cursuri reprezintă cea mai rapidă cale în găsirea unui loc de muncă cu atât mai mult cu cât este vorba de o calificare sau de o nouă calificare. „În timpul cursurilor şomerii indemnizaţi cât şi cei neindemnizaţi sunt repartizaţi către firme în care să facă practică. Cei mai mulţi sunt angajaţi în timpul cursurilor sau la sfârşit de firmele respective. Oricum noi, la şase luni de la finalizarea cursurilor, trebuie să avem un indicator de ocupare de 20%, iar după un an indicatorul ar trebui să fie aproape de 100%”, a declarat Raul Chiriac.

La 30 iunie anul acesta, 287 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în urma cursurilor. Numărul maxim de şomeri care se pot înscrie la un curs este de 28, în cazul în care sunt mai mulţi doritori pentru acelaşi curs se dă un test de departajare. „Am avut situaţii când au fost 75 pe un curs şi atunci am recurs la un test de departajare de cultură generală”, a adăugat Raul Chiriac.

În prezent, în judeţul Gorj sunt 16.282 de şomeri dintre care 10.287 primesc indemnizaţie, ceea ce înseamnă o rată a şomajului de 10,81%. 

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: