Noi demersuri pentru construirea grupului energetic de la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari continuă demersurile pentru construirea unui nou grup energetic de 500 de MW. CE Rovinari a dat curs avizului Consiliului de Administraţie şi a organizat licitaţie pentru selecţia consultantului pentru constituirea unei societăţi comerciale mixte de tip IPP pentru realizarea grupului. Valoarea contractului este estimată la 260.000 de lei, fără TVA, iar durata serviciilor este de 18 luni începând de la data atribuirii contractului. comisia de negociere privind constituirea societăţii de tip IPP (producător independent de energie) s-a numit prin ordinul ministrului.

Avantajele noului grup energetic sunt: creşterea siguranţei şi independenţei energetice  naţionale şi capacităţii de producţie de ultimă generaţie utilizând tehnologii curate de producere a energiei electrice pe bază de lignit;

Grupul energetic de 500 MW va fi dotat cu o instalaţie de desulfurare a gazelor de ardere, instalaţie de evacuare a zgurii şi cenuşii prin metoda fluidului dens într-un depozit propriu, în perspectivă instalaţie de captare – stocare CO2. Noul grup energetic de la CE Rovinari se ridică la circa 912 milioane euro, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Diana Milea.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: