Noi disponibilizări anunţate în Gorj

Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj a primit alte notificări de la diferite societăţi care au anunţat disponibilizări colective pentru perioada februarie-mai 2009. Cele mai mari reduceri de personal vor avea loc la SC Hidroconstrucţia SA, care va lăsa fără serviciu 357 de persoane în luna martie a acestui an. Cifra este îngrijorătoare, deoarece reprezintă aproximativ jumătate din numărul total de angajaţi. În luna februarie, vor intra în şomaj 56 de persoane de la SC Lorfa SRL şi 20 de persoane de la SC Remont SA.

Concedieri au fost anunţate şi pentru luna aprilie, când SC Rominex Mining Eng SA, societate care lucrează pentru Complexul Energetic Rovinari, va trimite acasă 38 de angajaţi. La sediul AJOFM Gorj au sosit notificări şi pentru luna mai, de la SC Inmelcon Montaj SA, SC Inmelcon Prod SA şi SC Daria SA, care au anunţat disponibilizarea a încă 40 de persoane.Toate acestea reprezintă societăţi economice, dar de lipsa comenzilor este afectată şi SC UM Sadu SA, care va concedia 60 de persoane în luna martie. Numărul gorjenilor aflaţi în situaţia de a-şi pierde slujba se ridică în prezent la 580 de persoane.

Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj, declară că şi compania OMV Petrom a anunţat disponibilizări în acest an: „Cei de la Petrom au spus că vor concedia 3000 de angajaţi la nivelul întregii ţării. La noi au trimis notificarea la începutul lunii februarie, însă acest lucru trebuia făcut cu 30 de zile înainte de data efectuării disponibilizărilor. Nu ştim câte persoane din judeţul nostru care lucrează la Petrom vor rămâne fără un loc de muncă, aşteptăm să ne trimită listele”.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: