Noi inundaţii la Polovragi. Pagube de 5 milioane de lei!

Joi a turnat din nou cu găleata în zona de nord-est a judeţului, satele din Polovragi, aflate pe graniţa cu judeţul Vâlcea, fiind din nou inundate de torenţii formaţi pe dealuri ca urmare a precipitaţiilor abundente.

Simple pâraie care şi cu o săptămână în urmă au creat probleme majore în localitate şi-au mărit din nou debitele şi s-au revărsat pe uliţele şi drumul judeţean ce străbate comuna.

„La mine în curte s-a strâns toată apa care vine de pe deal, la fel ca săptămâna trecută. Am vorbit cu cei de la primărie şi au zis că nu pot să modifice şanţul dalat de pe marginea drumului, că e drum judeţean şi nu ţine de dumnealor. Nu ştiu de cine ţine, probabil de judeţ, dar la mine vine apa ori de câte ori plouă mai tare şi niciodată nu am văzut să se facă ceva pentru a se rezolva problema”, ne-a menţionat un localnic supărat că i-a fost din nou inundată gospodăria.

Primarul Gheorghe Epure a trimis în teren toate cele trei utilaje pe care le are la dispoziţie pentru a curăţa şanţurile şi albia pâraielor. Utilajele au fost la lucru toată săptămâna, dar, joi, când au venit din nou ploile puternice, apele şi-au ieşit din nou din matcă, primarul trebuind să le explice oamenilor care îl sunau supăraţi de cele întâmplate că nu are ce să facă atunci când debitul unui pârâu creşte în câteva ori foarte mult.

„După cum s-a văzut în ultimul timp, zona Baia de Fier – Polovragi – Vaideeni, la Vâlcea, a fost o zonă cu dezastre foarte mari. La noi pagubele sunt de 5 milioane de lei, o sumă considerabilă. Avem şi acum noi inundaţii pentru că de miercuri noaptea plouă. Am avut Poliţia Locală în alertă, ca să intervenim dacă se depăşesc cotele de atenţie. Zona de sub munte a avut parte anul acesta de un an catastrofal şi suntem de abia la jumătatea anului”, a menţionat edilul din Polovragi.

Hidrologii au emis în cursul zilei de joi o avertizare de cod galben de inundaţii pe râurile din patru judeţe, inclusiv în Gorj. Gilortul şi Olteţul au fost vizate de avertizarea respectivă în zona superioară a bazinelor hidrografice, adică exact în zona localităţilor Polovragi, Baia de Fier şi Novaci, acolo unde a plouat abundent şi acum o săptămână şi s-au produs inundaţii.

Galerie foto


Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: