I-a cheltuit pensia la mall

Un pensionar din Bustuchin a rămas fără banii de pensie după ce cardul bancar i-a fost furat. Hoţul a cheltuit o parte din bani în magazinele din Centrul Comercial Shopping City Târgu Jiu. Fiul pensionarului este nemulţumit de modul în care decurge ancheta poliţiei.

Constantin Druţu i-a dat, sâmbătă, cardul bancar fiului său, pentru a-i scoate pensia. Duminică, când a mers să o conducă pe mama sa la autogară, fiul pensionarului şi-a dat seama că-i lipseşte cardul tatălui său. A doua zi a sunat la bancă, pentru a-l da pierdut, însă a primit o veste şoc. „Am ajuns acasă şi am crezut că am pierdut cardul prin maşină. A doua zi, luni, am sunat la bancă, unde mi-au spus că a fost folosit exact în 16 operaţiuni. Atunci am blocat cardul. Acesta este contactless, adică pentru cumpărături de până în 100 de lei nu este nevoie de introducerea unui PIN. Au fost efectuate cumpărături inclusiv la magazinele din mall şi s-a plătit şi de cinci ori pe internet, la Google. Cum l-a luat, cum s-a dus şi a făcut cumpărături. N-a ştiut cât e pe card şi făcea plăţi mai mici”, a declarat Constantin Gheorghe Druţu, fiul păgubitului.       

În total, persoana care a sustras cardul a cheltuit peste 400 de lei. În cont, bătrânul avea vreo 1.600 de lei. Fiul pensionarului a făcut plângere la poliţie. Este supărat de modul în care decurge ancheta, dar şi de faptul că banca a decontat cheltuielile făcute cu cardul. „L-am blocat la 10:40, sumele erau blocate pe card, dar cei de la bancă au decontat plăţile. Nu trebuia, pentru că era o fraudă. Am dus extrasul la poliţie. Poliţiştii au fost la mall, au văzut filmările. Am înţeles că e un mârtan, aşa s-a exprimat poliţistul. Eu zic că sunt foarte ocupaţi, paguba e mică şi de asta nu se grăbesc să-l găsească”, a mai spus fiul păgubitului.

Poliţiştii gorjeni fac cercetări în acest caz. „Există un dosar penal în lucru pentru furtul unui card bancar şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Încă nu a fost identificat făptuitorul. Se lucrează”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Vizualizări: 7,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: