Adolescent bolnav de cancer, ajutat să ia Bacul

Un elev gorjean, bolnav de cancer, s-a pregătit intens în ultimul an şi participă la examenul de Bacalaureat din această vară. Chiar joi, 28 iunie, tânărul va susţine examenul la Biologie. Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” şi Colegiul Naţional ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, prin profesorul Cristina Tatomir, l-au sprijinit pe tânăr, asigurându-i pregătirea suplimentară la biologie.

Adolescentul a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală inoperabilă şi, chiar dacă a trecut prin grele tratamente, nu a lăsat deoparte studiul. „Adolescentul diagnosticat oncologic şi-a dorit foarte mult să aibă rezultate şcolare bune, aşa că a muncit pe parcursul acestui an şcolar, pentru a fi sigur că va fi bine pregătit pentru examenul de bacalaureat”, a declarat Bogdana Păsculescu, preşedintele Asociaţiei „Sfânta Ana”.

După ce l-a cunoscut şi îndrumat, profesorul Cristina Tatomir a rămas impresionată de situaţia tânărului. „Mărturisesc că am simţit o durere sufletească atunci când am văzut apelul Asociaţiei şi poate chiar asta mi-a dat forţa să răspund fără ezitare. Contrar aşteptărilor mele, am descoperit un tânăr cu adevărat interesat să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de biologie. Întâlnirile noastre săptămânale s-au desfăşurat într-o punctualitate desăvârşită, nu a întârziat niciodată, nu a dat semne de oboseală sau dezinteres, ceea ce m-a impresionat în plus. După aproape un an în care am lucrat împreună, am sentimentul că am umplut de sens acele două ore săptămânale care îi sporeau încrederea în el şi într-o viaţă normală”, a spus dascălul Cristina Tatomir de la Colegiul Naţional ,,Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: