Noi percheziţii la sediul OTV

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţie  la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, măsura fiind dispusă în dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu şi Doru Pârv, acuzaţi de şantaj.

Tot astăzi, procurorii anticorupţie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat pe Dan Diaconescu în legătură cu fapte similare cu cele pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV.

În 2005, procurorul DNA Cătălin Macovei, în prezent preşedinte Agenţiei Naţionale Anticorupţie (ANI), a decis declinarea cazului la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, unde a fost închis.

Recent, procurorul Gheorghe Bocsan de la DNA a solicitat Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti acel dosar în vederea reanalizării lui.

Surse judiciare susţin că percheziţia de miercuri de la sediul OTV ar fi în legătură cu probabila redeschidere a dosarului din 2005.

Numele lui Petre Paul Ţârdea a fost vehiculat în legătură cu celebra fraudă de 1200 de miliarde de lei vechi dată cu câţiva ani în urmă la BCR Novaci. În 2004, Ţârdea a fost la un pas de a candida la alegerile parlamentare pe listele PNL Gorj, dar a fost retras după ce au apărut suspiciunile legate de implicarea sa în fraudarea BCR.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: