Noi prevederi pentru contractele de muncă de la CE Turceni

Administraţia Complexului Energetic Turceni şi sindicatele au stabilit în cadrul unei şedinţe câteva lucruri în ceea ce priveşte modificarea Contractului Colectiv de Muncă printr-un act adiţional. Ideea a venit după ce compania a solicitat instanţei să constate dacă acea cotă de la 6, 5 la mie acordată sindicatelor este legală. Directorul de Resurse Umane din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, a declarat că în două săptămâni se stabilesc comisiile de negociere.

Contractele de muncă ale minerilor și energeticienilor de la CE Turceni vor suferi modificări prin semnarea unui act adițional în conformitate cu noile reglementări impuse de Codul Muncii. Directorul de Resurse Umane din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, a menționat că actul adițional trebuie să cuprindă competenţele şi obiectivele fiecărui angajat în parte și de asemenea modificările aduse la perioada de probă. ”Am avut o întâlnire cu sindicatele, am discutat despre actul adiţional ce trebuie semnat. Actul adiţional face referire și la termenele şi perioadele de probă. Dacă înainte un angajat trebuia să stea 30 de zile în probă acum s-a stabilit să stea 90 de zile valabil la muncitori şi 120 de zile pentru personalul de conducere”, a declarat Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane de la CE Turceni.

Acesta a adăugat că în cel mult două săptămâni sunt gata comisiile de negociere din partea celor două entităţi.

TERMEN

În ceea ce priveşte procesul aflat pe rolul instanței între sindicatele reprezentate de Federaţia lui Marin Condescu și administrația CE Turceni, privind legalitatea sau ilegalitatea cotei de 6,5 la mie acordată sindicatelor, un nou termen are loc astăzi la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: