Noi schimbări în lista de directori din CE Oltenia

Negocieri îndelungi pentru stabilirea directorilor CEO. Cine a fost ieri director, nu mai este astăzi. Aceştia stau cu sufletul la gură până li se semnează deciziile, lucru ce nu a fost făcut până acum. Cel puţin nu la Divizia Energie. Aseară veniseră deciziile pentru Divizia Minieră.

Oricum, aseară Divizia Minieră, condusă de Vasile Ogârlaci, îl avea director general adjunct pe Daniel Burlan, pe Tiberu Trotea - director producţie, Gheorghe Daviţoiu- director tehnic, Nicolae Viaşu- director economic. De pe listă a fost scos Toni Pupăzan, cel ajuns director în CEO din funcţia de director general al Grimex, adică al unui prestator pentru minerit. Dacă rămânea în funcţie, risca să fie în conflict de interese şi încălca art. 253 din Codul penal: „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă“. Toni Pupăzan este director la Grimex, firmă deţinută acum de Nicu Sarcină şi ar fi intrat cu siguranţă în conflict de interese.

La EMC Motru director va fi Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului  Judeţean Gorj, Ion Paraschiv la EMC Jilţ, Alexandru Braia la EMC Rovinari (fost candidat PNL la Bîlteni la alegerile din 2008), Moise Matyas la Pesteana, Cornel Boldor la EMC Berbesti, iar la Mehedinţi a rămas tot Mihai Popa, care a condus şi până acum exploatarea.

La Sucursala Electrocentrale Rovinari director este Laurenţiu Ciurel, director economic Maria Scurtu, iar la Turceni director va fi Gheorghe Văduva, iar adjunct Octavian Graure.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: