Noii parlamentari ai Gorjului, validaţi aseară de BEJ

Biroul Electoral Judeţean Gorj a validat aseară mandatele celor 8 parlamentari aleşi după scrutinul din 30 noiembrie. Chiar dacă poate părea o operaţiune banală, validarea nu a fost deloc uşoară, o parte dintre candidaţi trecând prin emoţiile „resturilor” de care au avut parte pentru a face rost de numărul de voturi cu care să atingă pragul electoral. În cele din urmă, surprizele nu au apărut, iar ceea ce se contura deja de luni a fost acum confirmat oficial.

Astfel, conform repartiţiei mandatelor efectuată de BEJ Gorj, PSD va avea în judeţ 3 deputaţi şi un senator, PDL va avea doi deputaţi şi un senator, iar PNL va fi reprezentat în viitorul Parlament de un deputat, în persoana liderului filialei, Dan Ilie Morega. Deputaţii social-democraţi din Gorj sunt vicepreşedintele PSD Victor Ponta, fostul prefect Mugurel Surupăceanu şi consilierul judeţean Vasile Popeangă, postul de senator fiind ocupat de fostul prefect Toni Greblă.

Democrat-liberalii gorjeni vor fi reprezentaţi şi ei în Senat de liderul sindical din minerit, Ion Ruşeţ, un alt lider al minerilor, Constantin Severus Militaru, fiind ales deputat. Liderul interimar al PDL Gorj, Cosmin Mihai Popescu, a fost şi el validat în postul de deputat, fiind pentru prima dată când organizaţia are 3 parlamentari, mai mult decât a avut PSD Gorj în 2004. Filiala avea până acum un deputat şi acela obţinut uneori cu mari eforturi, emoţii şi sacrificii, triplarea numărului de parlamentari fiind o premieră pentru portocalii dintr-un judeţ oricum roşu în permanenţă după 1990.

Validarea mandatelor a generat ieri emoţii pentru doi dintre aleşii care de acum încolo vor putea să meargă în Casa Poporului cu fruntea sus pentru că au fost votaţi la ei în judeţ. Chiar dacă a fost surpriza acestor alegeri, Vasile Popeangă a fost ieri în postura de a aştepta resturile pe care i le-a repartizat calculatorul.

Vicepreşedintele Biroului Electoral Judeţean, magistratul Cristina Celea, a comunicat în jurul orelor 16.30 că, după prima etapă de repartizare a mandatelor, efectuată până atunci, PSD şi PDL aveau certe câte două mandate de deputat, ceea ce, fireşte, a dat fiori reci celorlalţi candidaţi care au mai avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a afla că şi ei au fost validaţi. La un moment dat se zvonea chiar că PNL Gorj va da toate voturile altor filiale din ţară, informaţia dovedindu-se falsă, pentru că Morega a fost şi el validat. Oricum, site-ul de internet al acestuia s-a schimbat imediat după validare, liberalul menţionând pe pagina sa de internet că gorjenii l-au votat deputat. Toate acestea sunt însă istorie, pentru că azi preşedintele Biroul Electoral Judeţean, magistratul Dumitru Păsărin, va merge la Bucureşti pentru a depune la Biroul Electoral Central toate documentele care ţin de scrutinul din 30 noiembrie.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: