Nominalizările pentru funcţiile de inspectori sociali din CEO

Directoratul din Complexul Energetic Oltenia (CEO) a aprobat un număr de 38 de posturi de inspectori de protecţie socială. Prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ a mărturisit că lista cu inspectorii sociali a trebuit modificată, deoarece mai mulţi lideri de sindicat erau plătiţi de Federaţia Naţională Mine Energie sau Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, din cota de 6,5 la mie din fondul de salarii. Cum aceasta a fost tăiată, pe statul FNME au rămas Marin Condescu şi Ion Ruşeţ, iar pe lista de inspectori sociali au fost făcute nominalizări.

Ion Ruşeţ a precizat că la subteran erau trei lideri, dar numai unul va fi inspector social, Cristea Fluerătoru, iar ceilalţi doi, Tudor Doman şi Nicolae Videscu revin la locurile de muncă. Inspectori sociali plătiţi de CE Oltenia vor fi de acum înainte şi Gheorghe Etăgan şi Viorel Temelescu, care până acum erau pe statele Uniunii.

De asemenea, la Berbeşti, Ilie Păunescu revine în producţie. „Domnul Păunescu revine la serviciu, mai are puţin până la pensie şi vrea să lucreze. Probabil va avea o funcţie de conducere“, a spus Ruşeţ. În aceeaşi situaţie este şi liderul Victor Munteanu, care va ajunge pe o funcţie la Mehedinţi. 

Inspectorii sociali primesc salarii cuprinde între 3000 şi 7000 de lei pe lună, în funcţie de numărul de membri de sindicat. Pe acest post vor fi şi lideri precum Nelu Roşca, Marin Golea, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, etc.

Ieri, în Comisia Paritară s-a stabilit şi că până pe 20 aprilie, sindicatele vor încheia protocoale cu unităţile din CE Oltenia pentru stabilirea zilelor libere pentru activitatea de muncă sindicală.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: