Noroc că Dragnea nu e pedofil

Dacă Liviu Dragnea ar fi consumat droguri, Parlamentul României ar fi legalizat consumul? Este una din întrebările care circulă în mediul online pentru aleşii ţării, care schimbă legile penale după ce au ei prin dosare. Dacă unul a fost prins în baza unui denunţ, schimbă legea pentru ca denunţul să nu fie valabil decât dacă este făcut în termen de un an de la comiterea faptei. Dacă altul a fost prins în baza unei înregistrări, schimbă legea pentru ca înregistrările făcute fără mandat să nu mai conteze. Dacă unul a furat un leu, fac prag pentru furt la 2 lei. Sunt multe astfel de modificări în lege, care vor scăpa de dosare câteva mii de infractori, pe lângă nişte zeci de politicieni.

Noroc că Liviu Dragnea nu e pedofil, violator, criminal, că nu ştiu unde s-ar ajunge.

Aşa cum era previzibil, PSD şi coaliţia de guvernare nu vor fi până la capăt cu Liviu Dragnea. L-au aburit că îl susţin, au făcut zeci de comisii ca să tragă de timp. Când timpul lui Dragnea s-a terminat, primul care i-a zis „pas” a fost Tăriceanu. Care nu vrea modificarea Codului Penal prin ordonanţă de urgenţă. Zice că vrea în parlament, dar acolo lucrurile merg prea încet, iar Dragnea nu mai are timp. Vă daţi seama că au inventat vreo 15-20 de variante de dezincriminare a abuzului în serviciu, ca să îl ţină pe Dragnea ocupat?

Nu ştiu cine l-a lucrat pe Dragnea, dar l-a lucrat bine. Nu are nicio cale de scăpare. Vine vacanţa parlamentară, iar Dragnea ştie că nu îi poate ţine pe aleşi la serviciu, ca să îi treacă lui codurile. Va încerca să impună o variantă partidului lui, care probabil va fi blocată de Tăriceanu. Care Tăriceanu poate fi o variantă de prim-ministru în cazul căderii guvernului Dăncilă. Iohannis nu va putea să facă un guvern în jurul PNL, că nu are cu cine. Dar, un guvern ALDE-PSD, susţinut de Ponta, ar putea fi acceptat de electoratul pesedist.

Liviu Dragnea a anunţat vineri, după condamnare, că va zdrobi statul paralel. Nu este clar cine e statul ăsta paralel, dar se pare că şi alţii au avut probleme cu el. „M-au învins serviciile”, spunea fostul preşedinte Emil Constantinescu la sfârşitul mandatului. „Am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am învins”, a spus şi Traian Băsescu, după ce a fost zece ani preşedinte. Deci statul ăsta paralel mănâncă de-ai ca Dragnea la micul dejun.

Dincolo de glumă, statul român este croit greşit, este controlat din afară de tot felul de forţe obscure, fie ele din mediul politic, de afaceri, din masonerie sau din servicii. Dar, lupta lui Dragnea nu a fost una legitimă, pentru că el s-a luptat pentru el, nu pentru noi. Cât i-a fost bine, a jucat tenis cu statul paralel, a tăiat porcul. Locul lui Dragnea este la puşcărie, dar apoi este nevoie de o forţă politică nouă, care să pună România pe un traseu normal.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: