Norvegienii caută ingineri gorjeni

Dacă în țară câștigă salarii de mizerie, inginerii mai au o șansă în străinătate. Salariul este atractiv, însă condiția de bază este ca inginerii să cunoască limba germană sau engleză. Un inginer gorjean care alege să plece în străinătate poate câştiga între 4.000 și 5.700 de euro pe lună. Intermedierea o asigură AJOFM Gorj.

Angajatorii norvegieni au nevoie de zeci de ingineri pe diferite specializări, iar salariile sunt pe măsura muncii. Un impediment pentru șomerii cu diplome de inginer din Gorj este necesitatea cunoașterii unei limbi străine la perfecție. Norvegienii vor comunica numai în germană sau engleză cu viitori angajați. „În Norvegia avem solicitări pentru 76 de ingineri, diverse specializări în IT, în electric, specialist valve, mecanic, senior inginer planificare, iar salarizarea este între 4.000 și 5.700 de euro pe lună.Sunt persoane care se interesează zilnic pentru aceste locuri de muncă, dar cea mai mare problema este că nu cunosc limbii străine”, a declarat Anamaria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

„Eu aș pleca să muncesc în străinătate, dar nu știu limba. Nu mă ia nimeni dacă nu știu să comunic. M-am gândit să fac niște cursuri, dar la vârsta mea este destul de greu să învăț. Poate ceva ca muncitor necalificat să caut”, a spus un şomer care căuta de lucru în străinătate.

În această perioadă nemții caută barmani, ospătari, bucătari, iar austriecii drujbiști. Și angajatorii din Danemarca au nevoie în agricultură 65 de muncitori gorjeni.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: