Investiţii mari cu bani puţini la Berleşti

Primăria comunei Berleşti continuă investiţiile şi în această vară, chiar dacă fondurile bugetului local sunt limitate. După ce au reabilitat căminul cultural şi au finalizat un teren de sport, autorităţile locale pregătesc demararea altor lucrări pentru perioada imediat următoare. Secretul investiţiilor realizate cu bani puţini constă în valorificarea forţei de muncă a localnicilor care beneficiază de ajutor social. Imediat cum se finalizează o investiţie, beneficiarii Legii 416 sunt puşi din nou la muncă în folosul comunităţii.

Autorităţile locale de la Berleşti vor pune în practică un proiect pe care îl au în vedere de mai mult timp. Este vorba despre amenajarea unei săli mai mari de şedinţă pentru Consiliul Local. Acest lucru va fi posibil numai în condiţiile în care biblioteca se va muta din incinta căminului cultural în clădirea dispensarului. „Începând de săptămâna viitoare vom demara noi lucrări. Intenţionăm să mutăm biblioteca în clădirea dispensarului din centrul comunei, la etaj, pentru că la parter funcţionează cabinetele medicale. În locul în care funcţionează biblioteca în momentul de faţă vrem să facem o sală de şedinţe pentru Consiliul Local pe care să o folosim şi pentru oficierea căsătoriilor. Există o sală de şedinţe în incinta primăriei, dar este foarte mică”, a declarat Maria Dumitraşcu, primăriţa de la Berleşti.

Investiţiile noi vin la puţin timp după ce s-au încheiat alte lucrări. Maria Dumitraşcu spune că s-au făcut economii mari la buget datorită faptului că se lucrează cu beneficiarii ajutorului social. „Toate lucrările pe care le facem în comună sunt cu beneficiarii Legii 416. Ei trebuie să facă un număr de ore de muncă în folosul comunităţii, însă noi nu putem să-i urmărim pe fiecare dacă muncesc sau nu. Aşa că am decis ca 5-7 zile pe lună să-i strângem pe toţi cu microbuzul şi să lucreze la câte o investiţie. Am avut şi câte 50 de oameni la muncă. Noi ne-am bucurat, pentru că oricum trebuia să-i plătim şi ei să muncească şi nu am mai făcut contract cu alte firme. Printre beneficiarii ajutorului social avem şi 5-6 meseriaşi, iar asta contează foarte mult”, a mai precizat Maria Dumitraşcu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: