Note falsificate la grupul şcolar din Ţicleni

Scandal la Grupul Şcolar din Ţicleni între directoare şi doi profesori care susţin că Eugenia Ungureanu  a modificat situaţiile şcolare la şapte elevi. Mai exact, liceenii nu aveau în clasa a XII-a situaţia şcolară încheiată, dar au trecut în clasa a XIII-a. Profesorii care au reclamat acest lucru predau fizică şi matematică şi o acuză pe şefa lor de fals.

Cei 7 elevi sunt la seral. Cel care observat modificările din catalog este profesorul de fizică. Spune că a refuzat să încheie situaţia şcolară, cum au făcut ceilalţi profesori, pentru că este ilegal. “Am refuzat să închei situaţia şcolară. Nu mi se pare normal ca după ce în august se încheie anul şcolar să mai închei situaţia în luna decembrie. Este ilegal“, spune profesorul. Aceste nereguli au fost sesizate şi la Inspectoratul Şcolar care a deschis o anchetă în acest.

Directoarea, acuzată de fals

Liderul de sindicat Istrate Marcel o acuză pe directoarea unităţii de învăţământ de fals şi tăinuire. “O acuz pe directoare de fals pentru că ea a modificat situaţia în catalog, deşi nu are acest drept. Cum este posibil ca un elev care nu are situaţia încheiată să promoveze anul şcolar? Aşa ceva nu se poate“, spune liderul de sindicat.

De partea cealaltă, directoarea negă aceste acuze. Spune că a văzut modificările din catalog, dar dă vina pe dirigintă. “Eu nu am dreptul să operez în catalog, de această situaţie este responsabilă diriginta. Domnul Istrate face aceste acuzaţii pentru a mă demite din funcţie şi pentru a ocupa postul de director fiul său, care acum este director adjunct“, a declarat Eugenia Ungureanu, directorul Grupului Şcolar Ţicleni.

Directoarea liceului este soţia primarului din localitate şi spune că şi acesta este un motiv pentru care este vânată. Directoarei îi expiră mandatul în luna mai.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: