Nou în Târgu Jiu! Centru de meditaţii gratuite pentru elevi

O profesoară care a trăit 11 ani la Roma a înfiinţat la Târgu Jiu un Centru de Meditaţii şi Cursuri, mai mult în ideea de a veni în sprijinul acelor copii care se întorc în şcolile din România după ani petrecuţi peste hotare. Cristina Iencuţ oferă copiilor meditaţii gratuite la toate materiile şcolare şi organizează excursii şi tabere pentru elevi.

Cristina Iencuţ a înfiinţat Centrul de Meditaţii şi Cursuri în urmă cu aproape doi ani, însă nu se declară pe deplin mulţumită de numărul elevilor care i-au trecut pragul. Spune că încă se mai poartă ideea ca elevul să facă meditaţii cu profesorul de la clasă, chiar dacă ea le oferă aceste servicii gratuit copiilor. De anul acesta, centrul organizează şi tabere pentru elevi şi speră să devină mai atractiv pentru copii. „Avem profesori cu care colaborăm, scopul nostru este să atragem cât mai mulţi copii pentru că a devenit deja o practică ca elevii să facă meditaţii cu profesorii de la clasă. Deşi sunt gratuite, nu s-au înscris foarte mulţi, bine urmează şi vacanţa şi mă gândesc că nu mai vor să audă o perioadă de şcoală. Am şi eu doi copii şi îi văd că vor să facă orice altceva. Facem meditaţii la toate materiile, problema sunt copiii care nu mai vor să înveţe”, a precizat Cristina Iencuţ, coordonatorul Centrului de Meditaţii şi Cursuri.

„Nu pot ţine pasul”

Femeia a predat un an informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, după care a plecat pentru 11 ani la Roma. Ambii ei copii sunt născuţi în Italia, iar când au revenit la Târgu Jiu, şcoala a devenit un chin. „Eu n-am fost de acord cu meditaţiile, dar am văzut o necesitate pentru copilul meu, o necesitate pentru toţi copiii născuţi şi crescuţi o bună perioadă de timp în altă ţară. Trebuie să facă meditaţii pentru că altfel nu pot ţine pasul, este foarte greu. Sistemul de învăţământ diferă de la o ţară la alta, în Italia se axa foarte mult pe practică, pe comunicare, în niciun caz ca la noi, învaţă, toceşte şi atât. Programa este foarte încărcată”, a declarat Cristina Iencuţ.

FUNDAŢIE

Femeia s-a gândit chiar să înfiinţeze o fundaţie pentru a-i sprijini pe aceşti copii. „Chiar m-am gândit să fac o fundaţie, să-i ajut pe cei care vin din străinătate pentru că este într-adevăr o problemă. Sistemul nostru funcţionează foarte greu şi copiii rămân marcaţi pentru că ei se chinuie, vor să fie şi ei la nivelul celorlaţi, dar nu li se dă şansa, nu au răbdare cu ei”, a mai spus Cristina Iencuţ, coordonatorul centrului. Acest centru de meditaţii şi cursuri funcţionează pe Aleea Garofiţei din Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 10,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: