Nou record în operaţiunea „Marea debarasare“

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj au iniţiat în data de 14 martie o acţiune de colectare a  obiectelor de uz casnic şi echipamente electronice vechi, sub egida „Marea Debarasare“. Cu acest prilej, cetăţenii din Târgu Jiu, Motru, Novaci, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Băleşti şi Turcineşti s-au decis să renunţe la vechituri, depozitând în faţa blocurilor sau în curtea caselor obiectele electrocasnice de care nu se mai foloseau.

Astfel a fost colectată o cantitate impresionantă de deşeuri, o mare parte dintre acestea constituind-o calculatoarele, imprimantele şi xeroxurile defecte ale Liceului Ecaterina Teodoroiu. Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, a declarat că s-a stabilit un nou record: „Am colectat cea mai mare cantitate de deşeuri de până acum, 7.200 kg, acest fapt fiind rezultatul mobilizării oamenilor şi a bunăvoinţei conducerii Liceului Ecaterina Teodoroiu, de unde am colectat 1.200 de kilograme“.

Fometescu a mai precizat că următoarea acţiune de colectare a obiectelor electrocasnice vechi va avea loc pe 4 aprilie: „Sper ca şi de data asta cetăţenii să fie conştienţi că aceste obiecte conţin atât elemente periculoase pentru mediu, cât şi piese de aur şi argint ce pot fi refolosite de industria electronică. Vom încerca să angrenăm în această acţiune localităţile Scoarţa şi Drăguţeşti“.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: